Direct Fresh GmbH breidt haar Chinese knoflookassortiment uit

"Zwarte Solo knoflook is leuk nicheproduct"

Importbedrijf Direct Fresh GmbH uit Hamburg biedt als sinds lange tijd Chinese Solo knoflook aan. De paarse knoflooksoort is in de loop der jaren uitgegroeid tot een interessant nicheproduct in de Duitse handel. Sinds ongeveer twee maanden heeft het bedrijf aanvullend ook zwarte Solo knoflook in het assortiment. Hoewel de verkoop van het nieuwe product momenteel nog in de kinderschoenen staat, gelooft men in het potentieel van de gefermenteerde knoflookproducten, bevestigt inkoper en verkoper Felix Stamer.


Felix Stamer toont de zwarte knoflook direct na het verladen in de haven van Vlissingen. 

Pas enkele maanden geleden kwam Dirk Landahl, directeur van het bedrijf, het unieke product voor het eerst in de lokale gastronomie tegen. De ervaren fruitimporteur was direct enthousiast over de aromatische smaak en het opvallende uiterlijk en wendde zich tot zijn vaste partner in China, waarvan hij al jaren de Solo knoflook afneemt. "Hoewel hij de zwarte knoflook voorheen niet aanbood, was hij direct bereid zijn bestaande assortiment uit te breiden en het product aan ons te leveren. In december – precies op tijd voor kerst – hebben we dan de eerste leveringen binnen gekregen“, aldus Felix.


'Normale' Solo knoflook uit China is reeds sinds enkele jaren één van de standaardproducten van Direct Fresh GmbH en wordt het hele jaar door aangeboden

Positieve respons
De zwarte Solo knoflook is een veredeling van de gangbare knoflook en krijgt zijn kleur door een speciaal fermentatieproces. Naast een opvallend uiterlijk heeft het product een zoet/zuur aroma, niet te vergelijken met de smaak van normale knoflook. De zwarte knoflook is verkrijgbaar in mandjes van 125 gram (acht stuks per verpakking). Felix: "We kunnen iedere gewenste hoeveelheid op afspraak leveren: onze 'gangbare' Solo knoflook wordt reeds aan Duitse supermarkten geleverd en we hebben nu ook voor onze zwarte knoflook een plaats in de retail kunnen vinden."


Zwarte knoflook is momenteel zo goed als onbekend in de Europese handel. Daarom heeft men een brochure ontwikkeld met informatie over de productie op de voorzijde en receptvoorstellen op de achterzijde.

Voorlichting nodig
Of de zwarte knoflook in de toekomst een blijvende plaats binnen de Duitse retail zal veroveren, staat voor het team van Direct Fresh GmbH vast. Hoe lang daarvoor nodig is, laat zich momenteel echter nog moeilijk inschatten, benadrukt Felix. Er zal eerst nog veel voorlichting moeten worden gegeven over het nieuwe en in Europa grotendeels onbekende product. "Daarom bevat ieder afzonderlijk mandje een brochure met enige informatie over het productieproces en een paar receptvoorstellen. We moeten nu een beetje geduld hebben, maar zijn er zeker van dat de consument het product ook zal accepteren. Het product heeft in ieder geval het potentieel om zich te ontwikkelen tot een interessant nicheproduct, ongeveer net zoals de gangbare Solo knoflook enkele jaren geleden", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Direct Fresh GmbH
Felix Stamer
Kiebitzhof 9 
D-22089 Hamburg
Tel.: +49 40 2000 745 0
Fax: +49 40 2000 745 10
E-mail: felix@direct-fresh.de 
www.direct-fresh.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven