Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Vos, Vos Onions

"Vraag naar uien valt niks tegen voor februari"

Tholen - Hoewel de export van Hollandse uien niet meer zo groot is als in het najaar, is verpakker Gerard Vos van Vos Onions uit Veen niet ontevreden over de marktsituatie. "Ik vind het goed lopen. De vraag is gewoon goed voor februari. We halen de exportcijfers van afgelopen najaar niet meer, maar ik vind het niets tegenvallen."

"De vraag is nog redelijk breed. Centraal-Amerika en het Verre Oosten doen redelijk mee en ook uit Afrika is er nog wel vraag. Alleen de vraag in Europa laat nog even op zich wachten. Veel Europese landen zijn momenteel nog zelfvoorzienend", aldus de verpakker. "Een voordeel is dat de uien dit jaar goed van kwaliteit zijn."

Ruim tien jaar geleden streek Vos Onions neer op het industrieterrein aan het Bagijnhof in het Brabantse Veen. Het bedrijf sorteert en verpakt uien voor een groep vaste exporteurs. Het merendeel van de uien wordt ingekocht op de vrije markt via commissionairs

"Wel is het momenteel lastig om wat te verdienen. De boer heeft veel vertrouwen in de markt en dat is natuurlijk zijn goed recht, want tot op heden heeft de markt goed gelopen, maar de huidige export is te weinig voor de huidige sorteercapaciteit. Prijzen liggen, afhankelijk van de sorteringen, tussen de 17 en 22 cent en daarmee zitten ze weer wat in de lift. Maar hoe de markt verder zal ontwikkelen, is nog niet in te schatten."

gerard@vosonions.nl