Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelhandelaar Pizzoli verdrievoudigt omzet

Het aardappelpootseizoen nadert en belooft voor Pizzoli intensief en lonend te worden dankzij de selectie en certificering van de beste pootaardappelrassen. De kwaliteit van de Pizzoli pootaardappelen hebben in de loop der jaren bijgedragen aan de consolidatie en groei van de gehele Italiaanse aardappelsector. Het bedrijf wist in het afgelopen jaar de groei te verdrievoudigen. Pizzoli is dan ook marktleider in Italië op het gebied van aardappelteelt en verkoop van aardappelen en diepgevroren aardappelenproducten.

Pizzoli teelt o.a. het ras Soprano, dat in Sicilië en Apulië exclusief op de markt wordt gebracht. Soprano is een aardappel met uitstekende smaakeigenschappen en een typische langwerpige vorm. Deze aardappel kan zowel vroeg als laat gepoot worden, wat in het voordeel is van de telers.

Een aantal andere variëteiten die het vermelden waard zijn, is als eerste de Chérie met zijn onmiskenbare rode schil en langwerpige vorm. Daarnaast wordt in Midden- en Noord-Italië het ras Primabelle steeds belangrijker vanwege de hoge productiviteit en wasbaarheid van de knollen, terwijl Clairette een ras is dat zijn uitstekende smaakeigenschappen in de loop van de tijd behoudt zonder dat knollen op het veld of tijdens de opslag ontspruiten.

Orchestra is een gemakkelijk te bewaren ras met hoge teeltvolumes. De gele Sound en witte Kelly-variëteiten zijn twee nieuwe genetisch superieure rassen, nog in het beginstadium maar al wel veelbelovend, omdat ze tolerant zijn voor meeldauw en dus minder fytosanitaire behandeling nodig hebben.

Voor meer informatie:
Pizzoli SpA
Via Zenzalino Nord 1
40054 Budrio (Bo)
Italië
Tel. +051 692451
www.pizzoli.it

Publicatiedatum: