Export van sperziebonen, citrus, paprika's, aubergines, uien, knoflook en pompoenen

Egyptisch Luna Verde wil export verhogen naar € 28 mln

Luna Verde Export & Agri Investment wil haar export in het seizoen 2019/2020 verhogen tot € 28 mln ten opzichte van de € 24,2 mln in het vorige seizoen.

Reda Al-Amry, directeur van het bedrijf, vertelde dat het bedrijf tijdens het laatste seizoen (2018/2019) ongeveer 2.400 ton van z'n producten exporteerde, een stijging van 15% en ongeveer 22% in waarde ten opzichte van het vorige seizoen (2017/2018). "Onze export is de afgelopen jaren steeds verder gestegen, met € 22,7 mln in seizoen 2016/2017 en € 23,4 mln in seizoen 2017/2018 en vervolgens € 24,2 mln in het laatste seizoen.

Hij merkte op dat het bedrijf alleen al voor de export van sperziebonen ongeveer € 4,5 mln heeft gerapporteerd in het afgelopen seizoen, vergeleken met € 3,7 mln in het voorgaande seizoen. Het bedrijf streeft ernaar de export van dit gewas tijdens het lopende seizoen te verhogen tot een recordhoogte van ongeveer € 5 mln. Hij wees erop dat het bedrijf verschillende soorten tuinbouwgewassen exporteert, maar dat sperziebonen goed zijn voor 70%, terwijl citrus, paprika's, aubergines, uien, knoflook en pompoenen de rest bepalen.

Italië, Duitsland, Rusland en België zijn de belangrijkste exportmarkten voor het bedrijf en hij verwacht een toename van de vraag naar Egyptische gewassen tijdens het huidige seizoen, met name druiven, citrus, uien en knoflook. Evenals een toename van de vraag naar bonen en artisjokken.

"De Europese landen nemen jaarlijks 85% van onze export  voor hun rekening, terwijl de rest van onze teelt naar Arabische landen wordt geëxporteerd. Ongeveer 70% van de export gaat via Italië naar Europa, terwijl 30% wordt verdeeld over de rest van de Europese Unie," vertelde hij aan dailynewssegypt.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven