Verkoopprijs stijgt

Champignons het nieuwe trendy voedsel

De champignon is de nieuwe ster aan het Amerikaanse firmament. Er worden er zoveel van verkocht, dat leveranciers moeite hebben om aan de vraag te voldoen.

"We hebben nog net genoeg voorraad champignons, maar we moeten er hard aan trekken om te kunnen leveren," zegt Gale Ferranto van Bella Mushroom Farms, in Chester County (Pennsylvania). Deze streek is het epicentrum van de champignonteelt in de VS. "We noemen het het Champignon Mekka," zegt Ferranto. Het gebied is goed voor meer dan 60% van de binnenlandse champignonteelt, afkomstig van meer dan 50 lokale familiebedrijven.

Bella Mushroom Farms levert jaarlijks vijf mln pound paddenstoelen, verpakt onder het merk Buona Foods en andere private labels voor supermarktketens zoals Stop & Shop en Giant Food.

De maandelijkse champignonteelt in de VS is volgens het American Mushroom Institute tot een recordhoogte gestegen. Ook de winkelprijzen voor champignons zijn omhoog gegaan. Volgens marktonderzoeksbureau IRI steeg de gemiddelde verkoopprijs voor 450 gram verse paddenstoelen tot $4,19 (€3,86) in december 2019 ($4,03 - €3,71 in 2018). 

Plantaardig voedsel is in de mode. "De populariteit van de champignons is te danken aan de trend om gezonder en ook meer plantaardig te eten," zegt Lori Harrison, woordvoerster van het American Mushroom Institute. Dit is in het voordeel van de champignon, te meer omdat ze heel het jaar leverbaar zijn.

Klik hier voor het hele artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven