Rida Trade doneert 20.000 euro aan China Charity Foundation

"We verwachten de komende weken een krappe gemberaanvoer"

Tholen - "Als gevolg van het Chinese Nieuwjaar en de onverwachte uitbraak van het coronavirus is er sprake van krapte op de gembermarkt waardoor de prijzen sterk zijn gestegen en waarschijnlijk de komende weken hun hoogste niveau zullen bereiken", vertelt sales manager Gerry Li van Rida Trade. "Wekelijks ontvangen wij 20 containers met gember in ons magazijn in Poeldijk maar toch kunnen we niet aan de sterke vraag beantwoorden. Dit zal naar verwachting de komende twee weken leiden tot een krappe aanvoer."


Gerry Li voor het DC in Poeldijk

"De uitbraak van het coronavirus heeft nog weinig gevolgen gehad voor de gemberfabriek van het bedrijf in China omdat deze zich in Shandong bevindt, wat op grote afstand van Wuhan ligt. De faciliteit wordt sinds het einde van de Nieuwjaarsvakantie veelvuldig en efficiënt gecontroleerd. Iedereen moet zich aan strenge eisen houden wat betreft desinfectie om verspreiding van de epidemie te voorkomen en om producten van hoogwaardige kwaliteit te kunnen blijven leveren."


"Het coronavirus 2019-nCoV is nieuw en leidt tot paniek, geruchten en discriminatie. Helaas krijgen de mensen die tegen deze ziekte strijden ook nog te maken met discriminatie en spot. Sinds de uitbraak van het virus volgen we het Chinese nieuws op de voet en kijken we geëmotioneerd toe hoe onschuldige mensen de strijd tegen de ziekte verliezen en hoe medisch personeel zich met gevaar voor eigen leven inzet om patiënten te redden. Ook al bevinden we ons ver weg van China, we voelen met het land mee. De afgelopen weken hebben veel vrienden en klanten ons telefonisch of per e-mail een hart onder de riem gestoken. We zijn hier zeer dankbaar voor. Als bedrijf wilden we ook een bijdrage leveren. Vorige week hebben zo'n twintig medewerkers van ons bedrijf daarom deelgenomen aan een inzamelingsactie voor de strijd tegen het coronavirus. Rida Trade heeft in totaal zo'n €20.000 gedoneerd aan de China Charity Foundation, die zich inzet voor de bestrijding van het virus."

"In China is men ervan overtuigd dat de crisis overwonnen zal worden. Er is altijd wel een strijd die geleverd moet worden in het leven en er zullen altijd weer obstakels zijn die men te boven moet komen maar wij zijn niet bang!"

Voor meer informatie:

Gerry Li
Rida Trade
Tel: +31 174 700 205 
Email: sales@ridatrade.nl 
www.ridatrade.nl


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven