Gentse groenteboer heeft rol in nieuw Suske en Wiske-album

Tholen – Suske en Wiske kwamen voor het nieuwe album, De Verloren Van Eyck, naar Gent. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Suske en Wiske, maar ook de Gentse groenteboer Bayram Özdemir heeft een rol in het stripboek gekregen.


Bayram Özdemir met de nieuwe Suske en Wiske stripboeken

Bayram is in het album te zien als groenten- en fruitverkoper als Suske en Wiske langskomen om perziken mee te pakken om de vijand te bekogelen. “Ze hebben wel een schrijffoutje gemaakt. Ze hebben mijn naam met een n geschreven, maar dat neem ik ze niet kwalijk”, zegt Özdemir.

De groenteboer, die al 49 jaar groenten en fruit verkoopt in de Kammerstraat vlakbij de Vrijdagmarkt, is ontzettend trots dat hij in het album staat. “Ik sta tussen allemaal Gentse iconen, dat laat zien dat ik goed ben ingeburgerd in Gent en omgeving.” Ook het handelsmerk van Bayram, een petje (meestal van Zespri) draagt hij in het stripverhaal.

Bayram moet toegeven dat hij nog nooit een Suske en Wiske verhaal heeft gelezen. “Ik verkoop al sinds mijn elfde jaar groenten en fruit, dus heb ik nooit veel tijd gehad voor andere dingen. Maar dit verhaal ga ik zeker lezen. Ik heb meteen 10 exemplaren gekocht voor mijn vier kinderen en zes kleinkinderen.”

Voor meer informatie:
Bayram Özdemir
Fruitco
Kammerstraat 3 (63.41 km)
9000 Gent, Belgium
+32(0)9 225 91 45
www.fruitcobvba.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven