19 februari Farmers Defence Force de weg op

Boeren Agractie gaan stickers plakken in supermarkten

De boerenactiegroep Agractie richt met een nieuwe stickeractie hun pijlen op de supermarkten. Er komen 3 stickers in omloop met de teksten; 'niet duurzaam', 'geen eerlijke prijs voor de boer' en 'boervriendelijk'. Met een stickeractie wil de actiegroep aan de consument duidelijk maken welke producten 'boervriendelijk' zijn en welke niet. Sympathisanten kunnen de stickers bestellen op de website Agractie. Wat ze er precies mee doen, moeten ze zelf bepalen.

Agrarctie heeft 3 soorten stickers laten maken, die boeren en boerinnen (en betrokken burgers) in de supermarkten, tijdens het boodschappen doen kunnen gebruiken. De sticker ‘niet duurzaam’ kan op producten die onnodig vanuit het buitenland worden geïmporteerd. De sticker ‘geen eerlijke prijs voor de boer’ kan op producten waarvoor de boer al jaren een te lage prijs krijgt. De derde sticker is positief, met de tekst ‘boervriendelijk’.

Agractie stelt een set stickers met voorbeeldinstructie beschikbaar via de eigen website. Degene die de stickers bestelt, is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering, benadrukt de organisatie. "Agractie Nederland is niet verantwoordelijk voor de uitvoering van deze actie, we faciliteren alleen de middelen."

Farmers Defence Force
De boeren willen woensdag 19 februari opnieuw in Den Haag demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) verwacht dat net als bij de eerdere betogingen duizenden tractoren naar het Malieveld zullen rijden.

Verkeersproblemen
Bij eerdere protestacties van de boeren liep het verkeer in en rond Den Haag en op verschillende andere plaatsen in het land compleet vast.

Bron: Agractie / ANWB

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven