Zwager Techniek:

"Paperseal bespaart 80% kunststof tijdens het verpakken"

De afgelopen jaren is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van inline maken van schalen op traysealers met een minimum van materiaal waste. Daarnaast heeft Mondini de machines uitgevoerd met inside cut of minimale overhang van de topfolie op de schalen.


Mondini paperseal 

Nu is er “Paperseal” ontwikkeld: Paperseal wordt gemaakt van een kartonnen plano, welke wordt gevormd tot een (MAP) tray en wordt voorzien van een uitneembare laag folie (liner) met barrière. Hierdoor wordt 80% kunststof bespaard in de verpakking zonder af te doen aan de stevigheid. De paperseal schaal is er in verschillende formaten en is zowel inline te maken als voorgevormd te koop.

"De voordelen van Paperseal:

  • 100% dichte verpakking door het ontwerp van een perfect sealvlak zonder onderbrekingen in de rand.
  • Flexibele verpakking voor Topseal, Map en Skin.
    360 graden presentatie door bedrukkingsmogelijkheden.
    Reductie van plastic tot 80%.
  • Liner en Papier zijn van elkaar te scheiden, zodat de verpakking volledig gerecycled kan worden.
  • Zeer gunstig geprijsd ten opzichte van alternatieve papieren trays."

"Van Reepack toont Zwager Techniek op de Empack de traysealer Reetray 30 voor Map en Skin. Dit is een flexibele en gemakkelijk bedienbare machine. Daarnaast is er de grotere inline machine Reebasic. Deze volledig mechanische en volautomatische traysealer is succesvol bij zowel kleinere als grotere bedrijven met vele verpakkingslijnen", aldus Zwager Techniek. "Daarnaast tonen we van Reepack de nieuwst compacte thermovormer: de E05. Deze machine valt op door een compact design en snel wisselbare tools."

Tevens toont Zwager Techniek de nieuwe flowpackers van Schib, de compacte maar flexibele flowpackmachine model CO50 compleet servo gestuurd waardoor de machine zeer gemakkelijk menugestuurd kan worden omgesteld door menu voorkeuze. Daarnaast heeft de machine een uitgebreide diagnose systeem. Deze flowpacker is ook uit te breiden met een automatische productinvoer.

"Van de bekende fabrikant van verticale vulmachines Prewa toont Zwager de nieuwste Prewa vulmachines onder andere de snelle Rototwin . Deze nieuwe machine is full servo voor de hoogste snelheid tot wel 200 zakjes per minuut door middel van de roto sealbekken beweging. De Roto twin is de unieke machine voor high speed toepassingen zoals diervoeding, chips en zoetwaren. Naast de Rototwin demonstreren we de Cubix verticale vulmachine met papier materialen", aldus het bedrijf. 

Voor het maken van stickpacks heeft Zwager Techniek de machines van Invpack in het programma. Op de Empack staat de compacte stickpackmachine BY300 van stickpacks voor suiker, creamer, sauzen en eventueel farmaceutische producten.

Voor meer informatie:
Zwager Techniek
+31(0)251-272088
sales@zwagertechniek.nl
www.zwagertechniek.nl  
  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven