World Avocado Organization

Avocadoconsumptie in Europa blijft toenemen

De World Avocado Organization (WAO) meldt dat de avocadoconsumptie in Europa tussen 2016 en 2018 met 65% is gestegen tot 650.000 ton. De organisatie verwacht dat de Europese vraag over een paar jaar meer dan 1 mln ton bedraagt, bijna evenveel als wat nu in de Verenigde Staten geconsumeerd wordt (1,1 mln ton).

Daniel Bustamante Canny, de voorzitter van de Peruaanse Telersvereniging van Hass Avocado's (ProHass), benadrukt dat Europa een markt is waar de consumptie van avocado nog een grote groeimarge heeft. Daarvoor zijn volgens hem wel voortdurende promotiecampagnes nodig. Die campagnes worden verzorgd door de WAO, die daarvoor de bedrijven verenigt van de telerslanden die naar Europa exporteren.

Dit jaar zit ProHass de WAO voor. Het bestaansdoel van de organisatie is puur commercieel en promotioneel. De belangrijkste landen vertegenwoordigd in de WAO zijn Peru en Zuid-Afrika naast enkele bedrijven uit Mexico, Colombia, Spanje en één uit Chili.

"We proberen meer Chileense bedrijven te overtuigen om ook deel uit te maken van het project. Ze exporteren immers veel avocado’s naar Europa, vooral in de periode waarin er geen aanbod meer is van Peru en Zuid-Afrika", zegt hij.

Daniel Bustamante geeft nog mee dat Europa 60% van de Peruaanse export binnenhaalt en daarmee logischerwijze de belangrijkste bestemming is voor de sector in Peru. Ook vertelt hij dat de ervaring die de WAO heeft opgedaan op de Europese markt nu aangewend wordt om de Aziatische markt te verkennen.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven