Odisha, Oost-India

Olifanten vernietigen groentenoogst

Gewassen en groenten ter waarde van Rs 1 mln (€ 13.000) werden in de vroege ochtenduren van maandag onder de voeten van een kudde olifanten in het dorp Bhushunda onder het Shergarh Block in het district Ganjam vernield.

Volgens de telers stormde een kudde van 14 olifanten rond 4 uur maandagochtend richting het nabijgelegen oerwoud en liet een spoor van vernieling achter. Gewassen en groenten zoals tomaten, aubergine, okra, bonen, suikerriet, mungboon, bloemkool en pompoenen werden vernield aangetroffen.

Krushna Chandra Nayak, Sanyasi Swain, Bhajaram Swain en Prafulla Nayak zijn enkele van de telers bij wie de oogst verloren is gegaan. Later bezocht een team van het bosdepartement onder leiding van boswachter Subhashree Satpathy het dorp om de balans op te maken. Plaatselijke bewoners hebben er bij de overheid op aangedrongen om de telers op gepaste wijze te compenseren.

Volgens orissapost.com zijn dorpsbewoners van twintig nabijgelegen dorpen bevreesd welk dorp het volgende doelwit van deze wilde dieren zal zijn. Ze drongen er bij het bosdepartement op aan om stappen te ondernemen om hun moeizaam verbouwde groenten en gewassen te behoeden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven