Landbouwminister laat weten dat de regering telers zal steunen

Vorst eist tol op aardappeloogst in Cyprus

Volgens Yiannakis Gabriel, hoofd van de landbouworganisatie EKA, heeft de strenge vorst in het district Famagusta grote schade aan de aardappeloogst veroorzaakt. 

De organisatie heeft een beroep op de minister van Landbouw gedaan om ervoor te zorgen dat telers, die veel water hebben gebruikt om hun velden te redden, hiervoor geen rekening ontvangen. Gabriel gaf ook aan bezorgd te zijn over de aantallen aardappelen die nog te redden zijn en waarschuwde dat Cyprus mogelijk niet zal kunnen beantwoorden aan de vraag op de Europese markt. 

"Als we Europese markten zoals Griekenland en het Verenigd Koninkrijk kwijtraken, dan zal dit een zware klap voor de aardappelsector betekenen. We roepen het ministerie dan ook op om onze aardappeltelers te steunen."

Gabriel uitte zijn bezorgdheid over de export want als Cyprus niet kan voldoen aan de vraag van overzeese klanten, dan zullen deze mogelijk aardappelen uit andere landen inkopen en hij vreest dat dit weleens  het begin van het einde zou kunnen betekenen.

Reactie regering
Landbouwminister Costas Kadis heeft telers gevraagd om de schade aan hun gewassen zo snel mogelijk te melden zodat zij gecompenseerd kunnen worden. Ook bracht hij een bezoek aan de getroffen regio.

Bron: in-cyprus.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven