Eerste Nieuw-Zeelandse bedrijf met beschermd handelsmerk in China

Zespri wint cruciaal juridisch gevecht in China

Zespri is het eerste Nieuw-Zeelandse bedrijf dat de Key Trademark Protection Status heeft gekregen in China, waardoor het merk beter beschermd is tegen schending van het copyright.

De status werd in januari aan Zespri toegekend door het Shanghai Intellectual Property Bureau en maakt onderdeel uit van Zespri's strategie om haar investeringen en intellectuele eigendom in China beter te beschermen, onder meer door het inperken van de illegale aanplant van het ras SunGold. 

"Deze nieuwe beschermde status vormt een belangrijke erkenning voor Zespri's voorname positie onder de buitenlandse merken in China, haar grote marktaandeel en haar goede bedrijfsreputatie," zegt Michael Jiang, algemeen directeur van Zespri China. 

“Uit de toekenning van deze status blijkt ook dat de Chinese autoriteiten van plan zijn om Zespri bij te staan in de strijd tegen rechtsinbreuk, waarvan de onrechtmatige teelt van het ras SunGold een voorbeeld is. 

"De beschermde merkstatus zal de beschikbare juridische middelen om schending van het intellectuele eigendom te bestrijden meer kracht bijzetten."

Volgens ruralnewsgroup.co.nz betekent dit ook dat Zespri vanaf nu juridische stappen kan ondernemen tegen merken die een gelijksoortige naam gebruiken of de Zespri-verpakkingen namaken. Ook kan het merk actie ondernemen tegen bedrijven die de naam Zespri gebruiken voor andere categorieën dan vers fruit, iets wat voorheen niet mogelijk was. 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven