Egyptisch ITC exporteert dit jaar 1.500 ton zoete aardappelen naar Europa

Het Egyptische bedrijf ITC, dat groenten en fruit exporteert, wil dit jaar 1.500 ton zoete aardappelen naar Europa exporteren. Vorig jaar was dit aantal slechts 500 ton.

Ehab Sharaf, voorzitter van het bedrijf, zei dat ITC  zijn export wil vergroten door op 100 feddans (ca. 42 ha) zoete aardappelen te telen voor de export naar de Europese markten. Hij benadrukte dat deze uitbreiding zijn teelt zal verhogen, waardoor de export in de komende periode zal toenemen en het concurrentievermogen zowel lokaal als wereldwijd zal toenemen.

Hij legde uit dat ITC sinds 2015 actief is in de export van tuinbouwgewassen en begin 2016 is begonnen met de export. Het bedrijf exporteert zoete aardappelen, druiven, sinaasappelen, aardappelen, mango's en aardbeien.

Hij voegde eraan toe dat de exportwaarde van het bedrijf in het afgelopen jaar € 367.000 bedroeg. Het bedrijf streeft naar een verhoging van het exportvolume tot € 918.000 in combinatie met de opening van nieuwe exportmarkten.

Volgens een artikel op dailynewssegypt.com¸ exporteert het bedrijf zijn volledige teeltcapaciteit en is het grootste deel van de export geconcentreerd op Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Engeland en Portugal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven