Houdbaarheid fruit met 50-100% verlengd

"We verbeteren voortdurend de effectiviteit van conserveringsmiddelen"

Om effectief te voorkomen dat groenten en fruit gaan rotten en om hun voedingswaarde en kwaliteit ongewijzigd te houden, worden conserveringsmiddelen door steeds meer telers en leveranciers gebruikt. Wang, het hoofd van Shandong Aoweite Biotechnology, een toonaangevend bedrijf in de conserveringsmiddelen, sprak over de effecten en voordelen van hun producten.

"Nu de levensstandaard van de consument steeds beter wordt, worden de eisen die mensen stellen aan de kwaliteit en de versheid van het fruit steeds hoger. Met 1-MCP remmen onze producten ethyleen in de interne en externe omgeving, verminderen ze de ademhalingsintensiteit en verlengen ze de houdbaarheid van de producten. 1-MCP is duurzaam en veilig, waarbij er na gebruik geen resten achterblijven. En de kosten zijn laag. Door gebruik te maken van de Xianfeng 1-MCP serie kan de houdbaarheid met 50-100% worden verlengd. Deze conserveringsmiddelen zullen de kosten van fruitopslag drukken," zegt Wang.

Over de voordelen van de Xianfeng-serie zegt Wang: "Gediversifieerde producten zijn ons grootste voordeel. Onze Xianfeng-conserveringsmiddelen bestrijken de volledige leveringsketen of het nu gaat om de velden, de koelhuizen, de voertuigen tijdens het transport of de opslag, we kunnen altijd de juiste middelen leveren voor de versheidsbehoeften van de klant."

Naast eigen onderzoek- en ontwikkelingsactivitetien heeft Shandong Aoweite Biotechnology ook verschillende vormen van samenwerking met een aantal Chinese wetenschappelijke onderzoeksinstellingen geïnitieerd. Zij doen dat om de productietechnologie en de processtroom, de functie en de effectiviteit van de reagentia voortdurend te optimaliseren en de kosteneffectiviteit te verbeteren. "Om te voorkomen dat de fysieke, chemische en biologische kwaliteit van onze conserveringsmiddelen afneemt, maken onze Xianfeng-series allemaal gebruik van MAP-verpakkingen onder gewijzigde atmosfeer. Bovendien, om klanten beter te voorzien van tijdige en effectieve service, kunnen onze 150 servicemedewerkers, die zijn gestationeerd in verschillende gebieden, de fabriek bezoeken om tijdige technische begeleiding te geven wanneer dat nodig is," zegt Wang.

"We hebben ons al heel lang toegelegd op het leveren van houdbaarheidsoplossingen aan de belangrijkste groenten- en fruitleveranciers. Op dit moment heeft de Xianfeng-serie een marktaandeel van ongeveer 90% van de fruitmarkt in China.”

Meer informatie:
Wang, Manager
Shandong Aoweite Biotechnology Co. Ltd.
+86 18615225866, +8618615225880
sales@awt-biotech.com
www.chinesepost-harvest.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven