Een nieuwe kartonnen verpakking voor Swing bio-appelen

“Consumenten willen hun plasticverbruik verminderen”

Afgelopen november is er een Nederlandse verpakkingsmachine geïnstalleerd in het pakstation van appelexporteur Mylord'. De reden? Een nieuwe kartonnen verpakking voor de biologische Swing-appelen, waarvan de eerste oogst eind 2019 is afgerond. De appelen liggen sinds januari in de supermarkt.

Volgens marketingmanager Delphine de Baudreuil is het plastic tijdperk voorbij. “Consumenten willen hun plasticverbruik verminderen. Voor biologische appelen als de Swing is het daarom alleen maar logisch om te kiezen voor een 100% recyclebare kartonnen verpakking.”

De nieuwe verpakking heeft twee voordelen. Ten eerste zijn de appelen dankzij de verschillende openingen in het karton goed zichtbaar. Ten tweede zijn de appelen moeilijk uit de verpakking te halen zolang deze ongeopend blijft. Delphine voegt er nog aan toe dat laatstgenoemde voordeel bijzonder belangrijk is op het moment dat de appelen nog in de schappen liggen.

Mylord’ heeft vorige week op Fruit Logistica de nieuwe verpakking gepresenteerd. De openingen in de vorm van rotsen verwijzen naar het wilde karakter van het ras.

Net als plastic verpakkingen, kunnen kartonnen verpakkingen afgestemd worden op de grootte van de appelen. “We hebben sleeves voor drie verschillende appelmaten en covers voor 4 of 6 fruitsoorten,” legt Delphine uit.

De komende maanden zal Mylord' verschillende dingen in supermarkten organiseren om de nieuwe biologische appelen te promoten, die op de Franse en Duitse markt wordt aangeboden onder de naam ‘Swing.bio' en onder de naam ‘Swing organic' op de exportmarkten als Maleisië, Singapore en Vietnam.

Voor meer informatie:
Delphine de Baudreuil  
SICA Gerfruit
Telefoonnumer: +33 (0)2 43 38 20 02
ddebaudreuil@mylord.fr  
www.mylord.fr  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven