Biopop, de nieuwe volledig composteerbare verpakking

"De beurs in Berlijn was een succes. Ons 2020 project met de naam Biopop, dat zich richt op duurzaamheid, domineerde en trok veel aandacht", aldus Alessandro Scurria, directeur van het Siciliaanse Scf Packaging.

Alessandro Scurria

"We zijn blij dat we het eerste bedrijf zijn dat verpakkingsoplossingen produceert die 100% composteerbaar zijn", zegt Scurria.

Producteigenschappen
De eigenschappen van het Biopop-product zijn vergelijkbaar met EPS, maar het heeft een uitzonderlijke energieabsorptie en een uitstekende weerstand.

De hoge biobased inhoud en gecertificeerde composteerbaarheid maken Biopop bijzonder geschikt in gevallen waarin andere oplossingen voor eenmalig gebruik niet langer voldoen aan de eisen van de klant met betrekking tot biologisch afbreekbare producten.

De oplossing is gericht op bedrijven die werken met biologische gewassen en winkelketens die wegwerpverpakkingen milieuvriendelijk willen maken.

Authentieke duurzaamheid
"Biopop voldoet aan de richtlijnen van de Green Deal die door de Europese Unie is opgesteld. We hebben het over de nieuwe grens op het gebied van milieuduurzaamheid. Ons project is niet alleen innovatief vanuit ecologisch oogpunt, maar het garandeert ook een langere houdbaarheid en vermindert afval."

"Het materiaal is schokabsorberend en volledig composteerbaar omdat het in 4 weken wordt afgebroken. Veel kopers uit de grote winkelketen toonden grote belangstelling tijdens de beurs."

De nieuwe Biopop producten

Het is een  innovatief en milieuvriendelijk alternatief met betrekking tot verse groenten en fruit. Biopop is een SCF-oplossing die beschikbaar is in verschillende maten en vormen voor bedrijven die op zoek zijn naar biologische verpakkingen.

"Het evenement was de perfecte gelegenheid om daarnaast ook onze EPS-verpakkingen te presenteren, wat door veel bezoekers werd gewaardeerd. De mechanische weerstand en flexibiliteit en het feit dat het de houdbaarheid van de gewassen verlengt, maken het een toonaangevende oplossing."

De verpakking bij het gft-afval
"Ons bedrijf kent twee verpakkingsoplossingen. De eerste omvat multifunctionele EPS-opties die kunnen worden teruggekocht en gebruikt voor andere producten. De tweede (Biopop) is de toekomst van wegwerpopties aangezien deze kunnen worden weggegooid bij het gft-afval."

Voor meer informatie:
SCF Packaging - Sicilferro Torrenovese Srl
C.da Pietra di Roma 
98070 Torrenova (Me)
Tel.: +39 0941 785144
Fax: +39 0941 784375
Email: info@packagingscf.it
Web: www.packagingscf.it

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven