Zowel organisch als conventioneel

Nieuwe plasticvrije kiwiverpakkingen

Met het oog op duurzaamheid in de sector heeft het Noord Amerikaanse Oppy een primeur gelanceerd: een kunststofvrije, boomvrije, hernieuwbare verpakkingsoplossing.

Als onderdeel van een jarenlange inzet voor milieubeheer en een op innovatie gerichte benadering van duurzame ontwikkeling heeft Oppy samen met CanePak verpakkingen op basis van bagasse ontwikkeld. Bagasse is een materiaal gemaakt van de afvalstroom van suikerriet.  De verpakking is composteerbaar, recyclebaar en bedrukt met plantaardige inkten. De verpakking is voorzien van groene kiwi's van Oppy's populaire merk KeeWee.

Thuis composteerbaar
Aangezien bagassevezels een bijproduct zijn van de suikerrietproductie, maakt de nieuwe verpakking gebruik van een bestaande agrarische afvalstroom. Hierdoor zijn er geen nieuwe materialen nodig, zijn er geen extra teeltgebieden nodig en heeft het geen invloed op bestaande bosgebieden. Het maakt ook gebruik van de groeiende vraag van de consument naar milieuduurzaamheid in verpakkingen. De verpakking is thuis composteerbaar in slechts vier weken onder de juiste omstandigheden.

Het merk KeeWee, dat een speels en helder kiwi-karakter heeft, werd in 2016 geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de vraag van de retailers naar een product dat de consument energie geeft en de herhalingsverkoop aanwakkert. Het grensverleggende pakket past dan ook op natuurlijke wijze bij het leuke, jeugdgerichte KeeWee-karakter dat zowel bij de consument als bij de retailers in de smaak zal vallen.

Voor meer informatie:
Shrief Fadl
Oppy
(+1) 604 461 6779
Shrief.fadl@oppy.com
www.oppy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven