Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WAPA presenteert oogstraming zuidelijk halfrond

De World Apple and Pear Association (WAPA) hield haar algemene jaarvergadering op 7 februari jongstleden tijdens Fruit Logistica in Berlijn. Vertegenwoordigers uit de wereldwijde appelsector kwamen bijeen om de oogstraming voor het zuidelijk halfrond te bespreken en de  laatste aanpassingen aan de oogstraming voor het noordelijk halfrond, die in augustus 2019 werd gepubliceerd, te maken. 

WAPA lichtte de raming voor het aankomende hardfruitseizoen op het zuidelijk halfrond toe (zie tabel). De informatie werd verzameld bij brancheorganisaties in Argentinië, Australië, Brazilië, Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Uit de raming bleek dat de totale appel- en perenoogst op het zuidelijk halfrond in 2020 respectievelijk 5 mln ton en 1,3 mln ton zal bedragen. 

Voor appelen komt dit neer op een geringe daling van 1% ten opzichte van 2019. De export zal naar verwachting stabiel blijven op 1,7 mln ton. De perenoogst zal waarschijnlijk 3% kleiner uitvallen dan in 2019. De export zal naar verwachting met 2% dalen naar 691.660 ton. Ook de cijfers met betrekking tot de voorraden op het noordelijk halfrond werden geüpdatet. De ramingen laten een enorme variatie in maten zien als gevolg van klimatologische problemen. Ook werden de ontwikkelingen binnen de hardfruitsector in Eurazië besproken. 

Andere onderwerpen die aan bod kwamen, waren marketing, promotie en consumptietrends en ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie. In de discussie werden de manieren, waarop de sector aan de nieuwe markteisen kan voldoen, besproken evenals manieren om minder afhankelijk van gewasbeschermingsmiddelen te worden. Ook werd er aandacht geschonken aan de ontwikkeling van nieuwe, duurzame strategieën op het gebied van waterverbruik, biodiversiteit, CO2-uitstoot, het plastic vrij maken van verpakkingen en het promoten van de gezonde eigenschappen van appelen en peren aan consumenten wereldwijd. 

 

Voor meer informatie:
Philippe Binard
World Apple And Pear Association
Tel: +32 2 777 15 80
Email: wapa@wapa-association.org
www.wapa-association.org

Publicatiedatum: