Worldwide Fruit past als eerste in het VK baanbrekende Softripe-technologie toe

Worldwide Fruit zal als eerste in het VK een baanbrekende fruitrijpingstechnologie toe gaan passen. Het nieuwe systeem zal gebruikt worden voor het rijpen van avocado's. Het systeem creëert optimale omstandigheden voor de rijping van het fruit waardoor het totale rijpingsproces wordt verkort. JD Cooling uit King's Lynn zal bij het bedrijf zes Softripe-kamers installeren, evenals twee WTW-koelers. 

De met een award bekroonde Softripe-technologie zal fruit van hogere kwaliteit met een betere smaak opleveren, terwijl de rijpingscyclus met 40% wordt verkort ten opzichte van conventionele rijpingssystemen. Daarnaast is de technologie energiebesparend en verhoogt zij de verwerkingssnelheid. 

Softripe meet en past de concentratie gas en luchttemperatuur aan gedurende het rijpingsproces. Voorbeelden van de zogenaamde 'super-cado's' werden vorige week tijdens Fruit Logistica in Berlijn aan het publiek getoond. James Tumber van JD Cooling: "Dit nieuwe, geavanceerde Softripe-systeem is een primeur in ons land en betekent een grote sprong voorwaarts voor de Britse fruitsector. De resultaten en reacties op de eerste proeven waren buitengewoon positief, waarbij de Softripe-avocado's beter uit de bus kwamen op het gebied van smaak, textuur, kwaliteit en houdbaarheid dan avocado's die op de gebruikelijke manier waren gerijpt."

"Dit contract is ook het bewijs dat ons bedrijf in staat is om complete, in-house-oplossingen te leveren waarbij we 24/7 en 365 dagen voor onze klanten klaarstaan."

Bron: spaldingtoday.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven