Fruitveiling Zuid-Limburg presenteert nieuw appelras Morgana

Tijdens de afgelopen Fruit Logistica werd er door diverse partijen van de Morgana Apple Group promotie gemaakt voor het nieuwe appelras Morgana(R). De Morgana Apple Group bestaat uit verschillende partijen die de licentie voor hun land voor Morgana voeren. De groep bestaat uit: Fruitveiling Zuid-Limburg (Nederland), Belgische Fruitveiling (België), Melinda (Italië) en Krings (Duitsland).

In Nederland zijn inmiddels de nodige hectares Morgana aangeplant. Vanaf oogst 2020 zal er dan ook een behoorlijk volume beschikbaar zijn. "De reacties op de Morgana appel zijn enorm positief. Tijdens diverse tastings en beurzen wordt de Morgana met een hoge score beoordeeld en komt er veel positieve feedback op met name de smaak en uitstraling van de appel", aldus Gerard Kievit.

Fruitveiling Zuid-Limburg is er dan ook van overtuigd dat men met Morgana een goed product in handen heeft. Daarom zet Fruitveiling Zuid-Limburg fors in om de komende jaren het areaal en daarmee het volume te laten stijgen. Morgana zal door Fruitveiling Zuid-Limburg op een conceptmatige wijze in de markt gezet gaan worden. 

Zoet met een lichtzure smaak
Fruitveiling Zuid-Limburg geeft aan dat de Morgana appel een enorm aantrekkelijke appel is om te zien. Verder heeft de appel een zeer goed uitstalleven, wat de hardheid ten goede komt. De appel is knapperig met een sappig vruchtvlees. Niet voor niets wordt de pay off ‘extremely juicy’ gebruikt bij de Morgana- appel. Qua smaak voldoet de Morgana aan het smaakprofiel van de Europese consument, zoet met een lichte zure smaak. Door het goede uitstalleven en de zoete smaak is de appel ook geschikt voor export naar verre bestemmingen.

Voor meer informatie:
Gerard Kievit
Fruitveiling Zuid-Limburg
Mob: + 31 (0) 6 182 087 11
gerard.kievit@veilingzl.nl
www.morgana-appel.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven