Zuid-Afrikaanse Ceres Fruit Growers schakelt over op duurzame energie

Ceres Fruit Growers is voor de helft eigenaar van Tru-Cape Fruit Marketing dat fruit voor Ceres en Two-a-Day in Grabouw vermarkt. Pieter Graaff, de voorzitter van Tru-Cape, werd verkozen tot Farmer of the Year en ontving ook de OSH Reinecke Award voor zijn bijdrage aan de sector op het vlak van innovatie.

Witzenberg Properties, de tuinbouwonderneming van Graaff, begon begin 2019 al met het verkennen van de mogelijkheden voor het toepassen van alternatieve energiebronnen op haar bedrijven. Witzenberg Properties besloot uiteindelijk een zonne-energieinstallatie aan te leggen om twee van haar teeltbedrijven van stroom te kunnen voorzien, namelijk Die Eike en Dennekruin, waar appelen en peren worden geteeld. 

Door voor zonne-energie als duurzame, alternatieve energiebron te kiezen, verkleint Witzenberg Properties niet alleen haar CO2-voetafdruk maar stelt zij ook een stabiele stroomvoorziening zeker in een regio waar het irrigeren van boomgaarden in de zomermaanden van cruciaal belang is.

Gezien de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de aldoor stijgende elektriciteitskosten is zonne-energie in economisch opzicht een betaalbaarder alternatief geworden. Witzenberg Properties zal dankzij deze omschakeling haar productiekosten sterk kunnen verlagen, waarvan de kosten voor elektriciteit momenteel verreweg het hoogst zijn. 

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven