"Diepgevroren groentenproducten beantwoorden aan Chinese vraag naar gemaksvoeding"

Veel bedrijven in China sloten hun deuren voor het Chinese Nieuwjaar (25 januari 2020) en zijn nu nog altijd gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vanaf deze week zullen verschillende bedrijven hun activiteiten echter hervatten en weer open gaan. 

Hoewel de markt traag is momenteel, is de consumentenvraag naar verse groenten en fruit onveranderd gebleven. De prijzen van verse tuinbouwproducten blijven maar stijgen. Caofeidian Jinghe Food in de stad Tanghan is één van de bedrijven die haar werkzaamheden weer heeft hervat. 

Het bedrijf Coafeidian Jinghe Food is gespecialiseerd in de verwerking van groenten. Mevrouw Zhang, woordvoerster, deelde haar mening over de recente ontwikkelingen in China. "We hebben onze activiteiten op 27 januari hervat. Ons bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van groenten. Het hele verwerkingsproces vindt plaats in een koele omgeving. We wassen de groenten grondig, snijden ze en verpakken ze vacuüm. De uitbraak van het coronavirus heeft vooralsnog weinig gevolgen op onze activiteiten gehad. Onze grondstoffen worden rechtstreeks uit de teeltgebieden of via tuinbouwcoöperaties direct bij onze verwerkingsfaciliteit afgeleverd. Tot nu toe is de aanvoer stabiel. We zijn ervan overtuigd dat we de markt van veilige groenten zullen kunnen blijven voorzien. Daarnaast merken we dan de groentenprijzen stijgen. Tot nu toe blijven de prijzen wel binnen acceptabele marges."

De Nieuwjaarsvakantie eindigde op 9 februari. Het hele land zou weer aan het werk gaan wat het beheersen van het coronavirus veel moeilijker zou maken. De Chinese regering heeft daarom besloten de vakantie in een aantal van de getroffen provincies te verlengen. Sommige bedrijven zullen geraakt worden door dit besluit en noodgedwongen gesloten moeten blijven.  

Zhang licht de situatie toe: "Er is sprake van een ernstige epidemie. We zijn weer aan de slag gegaan op voorwaarde dat aan alle noodzakelijke preventiemaatregelen werd voldaan. We hebben onze hygiënevoorschriften nog verder aangescherpt om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers te kunnen garanderen. Eenmaal per dag wordt de hele fabriek volledig gedesinfecteerd. Bij binnenkomst wordt de temperatuur van de werknemers gecontroleerd. Ook moeten zij mondmaskers dragen en voor ze aan hun werkdag beginnen, moeten ze hun hele lichaam behandelen met desinfecterende spray. Werknemers moeten ook op gezette tijden hun handen wassen en we laten geen bezoekers van buitenaf in de fabriek toe."

Caofeidian Jinghe Food investeerde €26,2 mln in een nieuwe fabriek in het Caofeidian Agricultural Park om haar productie verder uit te breiden. De fabriek werd in 2019 officieel in gebruik genomen. De dagelijkse verwerkingscapaciteit bedraagt 1.300 ton. Dit is de hoogste capaciteit in heel Noord-China. De nieuwe fabriek bestaat uit een productdemonstratieruimte, een afdeling voor onderzoek en ontwikkeling en een AI-bewaarfaciliteit. Dankzij de opening van de nieuwe fabriek is Caofeidian Jinghe Food in staat om haar bereik van de voedsel- en drankenmarkt uit te beiden naar andere markten, waaronder bedrijfsaankopen, high-end gemakswinkels en online retail. De fabriek is uitgerust met een speciaal koelbad voor de groenten, een koelopslag en een productielijn met innovatieve apparatuur. 

Caofeidian Jinghe Food richt zich met name op de markt in Noord-China maar nu haar verwerkingscapaciteit toeneemt, verkent het bedrijf mogelijkheden om zaken te doen in de rest van China en daarbuiten. "We merken duidelijk dat er een consumententrend aan het ontstaan is op het gebied van gemaksproducten. De marktvraag naar verse gewassen en gesneden groenten blijft groeien."

Zhang: "We leveren een grote verscheidenheid aan producten, variërend van wortelen, bladgroenten, uien, aardappelen en andere groenten. Al deze groenten worden gewassen en gesneden, waarna ze vacuüm of in in kleine, gemakkelijk op te warmen bakjes worden verpakt. Wij passen onze verpakkingen aan de wensen van de klant aan."

 

Voor meer informatie:

Zhang Yanmei

Tangshan City Caofeidian Jinghe Food Co., Ltd.

Tel.: +86 139 1191 1886 

E-mail: 378459273@qq.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven