Coronavirus

1.500 containers met Chileens fruit vast in de Chinese havens

Als gevolg van de preventieve maatregelen die de Chinese regering heeft genomen om de uitbraak van het coronavirus te beheersen, staan er 1.500 containers met Chileens fruit onaangeroerd in meerdere havens van China.

De Chileense minister van Landbouw Antonio Walker bevestigt het aantal en zegt dat het voornamelijk om kersen gaat. “80% van onze kersen zijn inmiddels wel al aan de man gebracht. Er zijn ook een aantal containers met nectarines, pruimen en blauwe bessen in de Chinese havens die niet op eindbestemming geraken en daarnaast zijn er nog een goede 1.300 containers onderweg".

Walker gaf anderzijds aan dat de toestand niet zo erg is als wel lijkt. "Veel bedrijven hebben al een andere bestemming voor het fruit gevonden op de internationale markten, onder andere in Zuidoost-Azië."

Het coronavirus heeft de export naar China danig in de war gebracht. Onder andere doordat de Chinese regering heeft besloten de nieuwjaarsvakantie te verlengen, is een volledige afzet van de Chileense volumes onmogelijk geworden.

De Chileense Nationale Maatschappij voor Landbouw kaartte het probleem bij de Chinese autoriteiten aan en uitte haar bezorgdheid over het feit dat het fruit verloren dreigde te gaan. Daarop werkten de Chileense regering en de ambassade een plan uit om de koelketen te handhaven, waardoor volgens Walker de uiteindelijke verliezen minimaal zullen zijn.

Bron: cooperativa.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven