Export Peruaanse blauwe bessen groeide 50%

Uit cijfers van de Peruaanse Vereniging van Exporteurs (ADEX) blijkt dat de totale export van Peruaanse blauwe bessen vorig jaar een waarde van in totaal €756 mln bereikte. Dit betekent een groei van 50% ten opzichte van 2018. De vereniging meldt dat blauwe bessen het tweede belangrijkste agrarische exportproduct zijn. 

Peru positioneert zich als belangrijkste exporteur van deze fruitcategorie, hetgeen te danken is aan de gezamenlijke inspanningen van de publieke en particuliere sector. De exportvereniging zal blijven werken aan de verdere ontwikkeling van de agrarische sector door het organiseren van verschillende evenementen, waaronder de Superfoods Summit en Expoalimetaria. 

Susana Yturry van ADEX benadrukt de belangrijke bijdrage van de overheidsinstantie Senasa (National Agricultural Sanitation Service) aan het opheffen van fytosantaire barrières voor deze productcategorie, die binnenkort ook toegang tot de Indiase markt zal krijgen. 

Markten
Van de in totaal 36 exportbestemmingen waren de Verenigde Staten (€427,5 mln +66,4%) en Nederland( €167,8 mln +49,7%) goed voor 78,7% van de totale Peruaanse blauwebessenexport. China en het Verenigd Koninkrijk behoorden ook tot de top-vijf. 

De groei van de export naar de Aziatische markt was opvallend (112,7%) en nam toe van €30,6 mln in 2018 tot €65,2 mln in 2019, waarmee deze markt de derde grootste importeur van Peruaanse blauwe bessen is. 

Bron: andina.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven