Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geerten van Luttikhuizen, HillFresh:

"Ik verwacht dat we met de Limelon de hele meloenencategorie naar een hoger plan kunnen tillen"

Tholen - Tijdens de Fruit Logistica tekende HillFresh uit Barendrecht een overeenkomst met het Taiwanese veredelingsbedrijf Known You Seed om de Limelon exclusief te verkopen op de Europese markt. De meloen combineert het sappige van de meloen met de friszure smaak van de limoen en is daarmee volgens algemeen directeur Hans van den Heuvel een heuse toevoeging op het bestaande assortiment.


Geerten van Luttikhuizen en Hans van den Heuvel bij de kick-off van de Limelon

"Afgelopen seizoen hebben we in Spanje deze meloen voor het eerst geteeld en de reacties van onze klanten waren zo goed dat we besloten hebben de teelt in Murcia dit jaar te verdrievoudigen, waardoor we deze zomer meer commerciële volumes tot onze beschikking hebben. Daarnaast hebben we trials in veel overzeese productiegebieden om de Limelon jaarrond aan te kunnen bieden. Ook die vooruitzichten zijn erg goed. Zo betrekken we deze meloen momenteel uit Costa Rica", vertelt Geerten van Luttikhuizen, die binnen HillFresh verantwoordelijk is voor de overzeese meloenenimport.

"De Limelon is een hele zoete meloen - we sturen op een brix van 14 - maar het frisse van de limoen zorgt tegelijkertijd voor een heel andere smaakbeleving dan de bestaande meloenen in de markt. Daarbij combineert de Limelon dat met een uitstekende shelf life", aldus Geerten.

"Er zijn de afgelopen jaren behoorlijk wat nieuwe meloenenvariëteiten geïntroduceerd op de markt, maar weken allemaal niet al te veel af van de bestaande rassen. Deze meloen heeft een heel ander smaakpatroon en ik verwacht dan ook dat deze meloen kan helpen de hele meloenencategorie naar een hoger plan te tillen. Ik twijfel er niet aan dat de Limelon een blijvertje zal zijn op de markt", besluit Hans.

Voor meer informatie:
Geerten van Luttikhuizen
HillFresh
Tel: +31(0)180-898060
geerten@hillfresh.eu
www.hillfresh.eu