Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
T&G Global en Plant & Food Research

Grotere en smakelijkere blauwe bessen dankzij nieuwe samenwerking

Consumenten wereldwijd zullen binnenkort jaarrond kunnen genieten van smakelijke, grote blauwe bessen, dankzij twee nieuwe samenwerkingen waardoor premium rassen met uitzonderlijk goede eigenschappen in ruime hoeveelheden op de markt zullen komen.

T&G Global en Plant & Food Research hebben bekendgemaakt dat zij een nieuwe overeenkomst zijn aangegaan voor de veredeling en verhandeling van spannende nieuwe blauwebessenrassen.

Uit dit veredelingsprogramma zullen nieuwe rassen voortkomen die hogere opbrengsten geven, ziektebestendig zijn, langer vers blijven en waarmee het seizoen kan worden verlengd. De eerste nieuwe rassen worden de komende 12 maanden onder het Orchard Rd-merk van T&G Global op de markt geïntroduceerd. 

"Blauwe bessen zijn een strategische categorie voor ons bij het opbouwen van ons wereldwijde portfolio. We zijn blij dat we het succes van onze premium appelmerken nu ook binnen een andere categorie voort kunnen zetten," aldus Gareth Edgecombe, directeur van T&G Global. 


De nieuwe samenwerking vormt een uitbreiding op de bestaande overeenkomst die T&G Global toegang biedt tot een scala aan licentierassen van Plant & Food Research voor de teelt in Australië. 

Samenwerking met CarSol
T&G Global heeft besloten om een joint venture aan te gaan met CarSol Fruit Export, één van 's werelds grootste bessentelers, om in de toekomst jaarrond premium blauwe bessen af te kunnen zetten op de lucratieve Aziatische markt. 

CarSol, een blauwebessenhandelaar met een kantoor in Nederland, begon zo'n dertig jaar geleden met de teelt van blauwe bessen in Chili. De afgelopen jaren heeft het bedrijf haar voetafdruk ook buiten Chili uitgebreid met teeltlocaties in Peru en Portugal. Het bedrijf heeft tientallen jaren ervaring met de teelt, inkoop, het verpakken en verladen van blauwe bessen. 

"We beschouwen dit als het begin van een langdurige samenwerking die ons kans zal geven om blauwe bessen van de hoogste kwaliteit in te kopen via haar wereldwijde telersbestand om de Aziatische markt nog verder te ontwikkelen," zegt Edgecombe. 



Van links naar rechts Sebastian Carmona (CarSol CEO), David Hughes (Plant & Food Research, CEO), Gareth Edgecombe (T&G Global CEO), Benedikt Mangold (BayWa)

“T&G Global heeft ambitieuze plannen en streeft ernaar om dankzij deze strategische samenwerking in 2020 de afzet van blauwe bessen op haar belangrijkste Aziatische markten te verhogen onder de merknaam Orchard Rd."

"Met onze gezamenlijke capaciteit op het gebied van de teelt, afzet en marketing ziet het ernaar uit dat we van het merk Orchard Rd een net zo groot internationaal succes kunnen maken als van onze merken Jazz en Envy."

 

Voor meer informatie:
Belinda Abernethy
T&G Global
Tel.: +64 (0) 27 286 3597
Email: Belinda.abernethy@tandg.global

 

Publicatiedatum: