Met inzet PepsiCo Egypte en USAID Egyptische aardappelopbrengst 236% hoger

Het afgelopen jaar heeft PepsiCo Egypte zich ingezet om Egyptische telers te ondersteunen door middel van trainingsprogramma's die hen van meer technische kennis en andere vaardigheden voorzien met als doel de efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Het Potato Harvest Program is geïntroduceerd door PepsiCo Egypte en USAID. Het programma werkt aan de versterking van de positie van kleine telers in heel Egypte. Gedurende het hele programma hebben de telers deelgenomen aan workshops en ontvingen zij technische aanbevelingen om hen in staat te stellen om gewassen van hogere kwaliteit te verbouwen en hun productiviteit te verhogen. Het programma resulteerde in een toename van de aardappeloogst, van 6 ton per feddan (0,42 ha) vorig jaar tot 14 ton per feddan in 2020.

Daarnaast heeft het programma geresulteerd in een toename van de aardappeloogst van dit jaar met 15%, waardoor het inkomen van telers op het platteland zal stijgen. Dit werd mogelijk door het creëren van een betrouwbaar marktmechanisme, het verhogen van de gewaskwaliteit en -opbrengst en de verdere ontwikkeling van telers in de richting van internationaal erkende normen voor duurzame tuinbouwpraktijken.

USAID en PepsiCo vieren de goede resultaten van het programma met de uitreiking van prijzen aan een drietal telers met de grootste oogst als onderdeel van de voortdurende steun van beide entiteiten aan de Egyptische tuinbouwsector.

Bron: egyptianstreets.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven