Jaarrond Nederlandse bramen bij PLUS

Vanaf heden zijn in elke PLUS supermarkt het gehele jaar door alleen maar bramen van Nederlandse bodem te vinden. Hiermee is de bramen-import vanuit Mexico in de wintermaanden, en de bijbehorende CO2 uitstoot, verleden tijd.

Lekkerder dan Mexicaanse bramen
"Transparantie in de keten is voor PLUS heel belangrijk. Bovendien is er vanuit consumenten een groeiende vraag naar verantwoorde, eerlijke producten en meer belangstelling voor de regionale herkomst van producten", zo motiveert de supermarkt in een nieuwsbericht. "Samen met de telers en leveranciers zet PLUS zich hier elke dag voor in. De bramenteelt in Nederland is zelfs zo ver ontwikkeld dat Hollandse bramen inmiddels lekkerder zijn dan de Mexicaanse bramen."

Nederlandse telers
Het hele jaar door is er bij PLUS vraag naar bramen. PLUS heeft twee leveranciers geselecteerd die vanaf nu het hele jaar Nederlandse bramen leveren die verkocht worden in de supermarkt. De bramentelers passen de klassieke bramenteelt toe en werken met lichtteelt waarbij met LED assimilatielampen wordt gewerkt. Hierdoor kunnen bramen het hele jaar groeien en voldoen aan de smaak- en kwaliteitseisen.

Marijn Hilbrink, category buyer bij PLUS: "Bij PLUS staan we voor Goed Eten. En Goed Eten komt uit een gezonde keten. Daarom hebben we gezocht naar bramentelers uit eigen land die het hele jaar door bramen telen. Met bramentelers Jong Fruit en Jan en Alfons Diepstraten hebben we vooruitstrevende telers in huis gehaald die zo klimaatneutraal mogelijk kweken. Samen met hen kijken we bijvoorbeeld naar de manier van telen en de uitstoot van energie zonder afbreuk te doen aan de smaak en de kwaliteit van de bramen. Want Goed Eten is ook lekker eten!"

Voor meer informatie:
PLUS
www.plus.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven