Hapag-Lloyd LIVE

Hapag-Lloyd lanceert bewakingssoftware voor koelcontainers

Containerrederij Hapag-Lloyd voegt software voor continue monitoring van koelcontainers toe aan haar productportfolio, Hapag-Lloyd LIVE genaamd. Deze software biedt klanten een aantal datasets over de conditie en locatie van hun reefer. Het product wordt in eerste instantie gelanceerd voor een geselecteerde groep klanten en zal geleidelijk aan beschikbaar komen naarmate de reefervloot van circa 100.000 containers wordt uitgerust met de bewakingsapparatuur.

"De kern van onze Strategie 2023 is een verbeterde differentiatie door hoge niveaus van betrouwbaarheid en servicekwaliteit aan te bieden. Nummer één zijn in kwaliteit is de ultieme belofte aan onze klanten en een sterke onderscheiding ten opzichte van onze concurrenten," zegt Juan Carlos Duk, Managing Director Global Commercial Development. "Hapag-Lloyd LIVE verhoogt de betrouwbaarheid van de wereldwijde afzetketen en de verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen aanzienlijk. Wij streven naar het hoogste niveau van transparantie door gegevens ongefilterd en ongehinderd beschikbaar te stellen."

Eenvoudige toegang tot cruciale informatie
De nieuwe software is een stap in het proces om de toeleveringsketen van gekoelde lading verder te digitaliseren. Klanten die in de toekomst gebruikmaken van Hapag-Lloyd LIVE zullen profiteren van aanpasbare grafische temperatuurlimieten, een handige kaartmodus en eenvoudig te downloaden datasets als onderdeel van het basisproduct.

De gegevens zullen gemakkelijk toegankelijk zijn via  Hapag Lloyd Navigator, het dashboard dat net in december 2019 is geïntroduceerd. Met Hapag-Lloyd LIVE als nieuwe functie kunnen klanten nu alle relevante verzendingsgerelateerde informatie in één oogopslag zien. De volgende gegevens worden beschikbaar gesteld:

- Feitelijke temperatuursetpoint
- Aanvoer- en retoursluchttemperaturen
- GPS locatie informatie
- Container Track & Trace

Klant denkt mee
Hapag-Lloyd werkt nauw samen met haar klanten om de nieuwe oplossing aan te passen op basis van hun feedback. De beschikbare gegevens en de functies in de basisproductlijn van Hapag-Lloyd LIVE worden geleidelijk aan uitgebreid volgens de behoeften van de klanten.

"Het is bemoedigend om te zien dat Hapag Lloyd LIVE wordt geïntroduceerd in de reefervloot," zegt Benjamin Kaiser van Kuehne + Nagel. "Zowel voor Kuehne + Nagel als voor onze klanten is transparantie van de toevoerketen van cruciaal belang om de lading in de best mogelijke kwaliteit te leveren. De gezamenlijke inspanningen voor het product in dit vroege stadium stelt ons in staat om het product naar de behoeften van onze klanten vorm te geven."

Voor meer informatie: 
Tim Seifert
+49 40 3001 2291
tim.seifert@hlag.com

Samuel Stueber
+49 40 3001 3879 
samuel.stueber@hlag.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven