Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Het voorjaarsgevoel aanwakkeren met asperges en raapstelen

Tholen – Raapstelen en asperges zijn beide groenten die het voorjaarsgevoel aanwakkeren bij de consument. Veel specialisten adverteren enthousiast met raapstelen, maar met asperges wordt vaak nog een afwachtende houding aangenomen.


Voorjaarsgevoel bij de consument met asperges en/of raapstelen

Sommige groentemannen willen graag de eerste zijn. Zodra de eerste asperges op de markt zijn, bieden ze ze aan. Anderen wachten nog af, eerst moeten de temperaturen omhoog en de prijs omlaag. Bij raapstelen speelt dat minder, ook omdat het veel in stamppotten verwerkt wordt.

Raapstelen zijn een primeur op de Weekmarkt Hattum

Volgens Martin de Run van Vitaminerijk in Vught kun je met raapstelen niet vroeg genoeg beginnen en daar zo lang mogelijk mee doorgaan. Dat is mogelijk omdat er in de afgelopen jaren een verschuiving heeft plaatsgevonden. “Vroeger was het raapstelenseizoen heel kort, alleen in mei en juni waren raapstelen beschikbaar. Nu zijn ze er soms al eind december en zodra ze er zijn, hebben wij ze liggen.” Het aspergeseizoen is ook verlengd maar de start is meer afhankelijk van het weer, vertelt Martin. “We zitten hier midden tussen de aspergevelden. Wanneer je te vroeg met asperges begint, weten de mensen dat die asperges uit de verwarmde teelt en uit kassen komen. Bovendien gaan mensen pas asperges eten wanneer de lente in de lucht hangt, de temperatuur moet wel boven de 15 graden uitkomen. Dan krijgen we de asperges ook wel in maart verkocht. Maar ik ben wel benieuwd hoe het zich ontwikkelt, want 5 jaar geleden kreeg ik raapstelen ook niet verkocht in januari.”

O

Fruithuis in België zet de eerste asperges van het seizoen via Facebook op de kaart

Versspecialist Erwin Janssen in Brummer verkoopt momenteel zowel asperges als raapstelen. Raapstelen lopen vele malen beter dan de asperges. “Alleen de mensen die fanatiek zijn, nemen een pondje asperges mee. De prijs, momenteel 13 euro per pond, maakt hen niets uit. Asperges gaat pas rond Pasen en daarna lopen. Veel klanten eten traditioneel met Pasen de eerste Hollandse asperges. Na Pasen wordt de prijs van asperges ook wat makkelijker.”

Voor meer informatie:
Martin de Run
Het Vitaminerijk
Moleneindplein 62
5262 CX Vught
T: 073-3032745
info@hetvitaminerijk.nl
www.hetvitaminerijk.nl 
Facebook Het Vitaminerijk

Versspecialist Erwin Jansen
Cortenoeverseweg 139
Brummen
T: 06 53931980
wgjaerwin@hotmail.com 
@Versspecialist Erwin Jansen

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven