Peruaanse avocado-export dit jaar weer op niveau van 2018

Na een daling van de export in 2019 door de lagere productie, haalt volgens een raming van de Telersvereniging van Hass Avocado’s (Prohass) de uitvoer van Peruaanse avocado’s dit jaar naar verwachting weer het niveau van 2018.

Van januari tot november 2019 steeg de gemiddelde exportprijs met 20% in vergelijking met dezelfde periode van 2018. Samen met de daling van het volume met 14% zorgde dat voor een toename van de waarde van de export met 4%.

In 2018 groeide de export met 22,8% in vergelijking met 2017 en het gemiddelde groeipercentage van de vijf jaren voor 2019 bedroeg zelfs 33,3%.

Volgens de voorzitter van de Prohass, Daniel Bustamente, zou de export in 2020 die van 2018 zelfs kunnen overtreffen dankzij de gunstige klimatologische omstandigheden, de opening van enkele nieuwe markten en een verlenging van het seizoen.

“In de vroege gebieden, zoals het district Olmos en enkele Andes-valleien, waar de start van de oogst tussen maart en april plaatsvindt, zien we veel avocado’s in de bomen. Door deze nieuwe gebieden zijn we minstens vijf weken langer op de markt met onze Peruaanse avocado’s”, zegt hij.

Zuid-Korea en Thailand zijn mogelijk nieuwe bestemmingen dit jaar. Ook heeft de Peruaanse regering een akkoord bereikt met Chili voor de export van avocado’s van de kleine telers van regio’s Áncash, Apurímac, Ayacucho, Cusco en Huancavelica.

Meerdere Peruaanse avocadotelers hebben deelgenomen aan Fruit Logistica. De grootste AGF-vakbeurs ter wereld is namelijk heel belangrijk voor de dynamiek van de export.

Bron: gestion.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven