Smurfit Kappa presenteert jaarcijfers 2019

 "2019 is voor Smurfit Kappa Group opnieuw een uitstekend jaar. De brutobedrijfswinst bedroeg €1.650 mln, een stijging van 7% ten opzichte van 2018 met een verhoogde brutobedrijfswinstmarge van 18,2%. We streven ernaar om een wereldwijd vermaard en betrouwbaar bedrijf te blijven, vol dynamiek en een hoog rendement leverend voor alle belanghebbenden. Onze recente prestaties laten zien dat er vooruitgang is geboekt bij het realiseren van deze visie," zegt Tony Smurfit, Group CEO.

"In 35 landen creëren we marktleidende innovatieve oplossingen voor meer dan 65.000 klanten door duurzame en geoptimaliseerde verpakkingen op papierbasis te leveren. Het resultaat voor 2019 weerspiegelt ook onze prestatiecultuur, die in de kern een niet aflatende klantgerichtheid heeft."

"In de loop van het jaar hebben we ons geïntegreerde model verder versterkt, na de overname van Reparenco in 2018 en onze meer recente overnames in Frankrijk, Bulgarije en Servië. Deze overnames versterken onze activiteiten aanzienlijk en breiden ons geografisch bereik verder uit. Net als bij de vorige fusies en overnames zijn de nieuwe teams goed geïntegreerd en hebben zij de kwaliteit van de Groep verder versterkt."

"Onze Europese activiteiten bleven sterk presteren met een brutobedrijfswinstmarge van 19%. De groei van de vraag was groter dan de markt en in lijn met onze verwachtingen voor het jaar met bijzonder goede prestaties in Iberië en Oost-Europa."

"De regio Noord- en Zuid-Amerika bleef goed presteren met een verhoogde brutobedrijfswinstmarge van 17,5% ten opzichte van 15,7% in 2018. Onze drie belangrijkste landen Colombia, Mexico en de VS, hadden sterke financiële resultaten en de vraag in Colombia was bijzonder sterk."

"Een centraal element van ons continue succes is de kwaliteit van onze mensen. Om ervoor te zorgen dat SKG het beste talent aantrekt, behoudt en ontwikkelt, werken we samen met toonaangevende wereldwijde business schools zoals INSEAD om wereldwijde trainingsprogramma's te ontwikkelen voor onze hele onderneming. Alleen al in de afgelopen drie jaar hebben meer dan 1.400 mensen deelgenomen aan deze programma's en nog eens duizenden anderen aan lokale educatieve trainingsprogramma's".

Klik hier voor meer gedetailleerde cijfers.

"Door ons unieke marktaanbod, ons streven naar duurzaamheid en een reeks unieke en toonaangevende toepassingen, is SKG steeds beter in staat om het groeipotentieel van de sector op lange termijn te benutten. Ons product is hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar en is het meest effectieve transport- en merchandisingsmedium voor onze klanten, terwijl het hun ecologische voetafdruk verbetert. De consistentie van onze levering, strategisch, operationeel en financieel, weerspiegelt zowel de kwaliteit van onze mensen als onze activa van wereldklasse."

"Vanuit het oogpunt van de vraag is het jaar 2020 goed begonnen en hoewel de macro- en economische risico's blijven bestaan, verwachten we opnieuw een jaar van sterke vrije kasstroom en consistente vooruitgang ten opzichte van onze strategische doelstellingen. De Raad van Bestuur heeft vertrouwen in de unieke sterke punten van SKG en haar vooruitzichten en beveelt aan het slotdividend met 12% te verhogen tot 80,90 euro per aandeel."

Bron: smurfitkappa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven