HAS-studenten doen onderzoek en winnen prijs

Chilipepers uit een voedselbos, haalbaar?

Kun je chilipepers uit voedselbossen halen om daarmee minder afhankelijk te zijn van inkoop op de wereldmarkt? Met die vraag ging een groep HAS-studenten aan de haal en het leverde een prijs op in de Buitencategorie bij de  FoodManShip Awards. 

Met het project Redhotintercrop – agroforestry chilli vielen Dirk Beerendonk, Irene Boelen, Carlo Frenquellucci, Faye Hartman en Vincit Nkouka in de prijzen. Zij deden voor Verstegen onderzoek naar de haalbaarheid van chilipepers uit voedselbossen als alternatief voor inkoop op de wereldmarkt.


Burgemeester Jack Mikkers reikte samen met lectoren Elies Lemkes-Straver en Frederike Praasterink de 'Buitencategorie' uit.

Presentaties studenten
Meer dan 230 aanstormende food professionals presenteerden tijdens de HAS Food Experience vernieuwende projecten in het thema Today’s Food Challenges. De studenten bedachten oplossingen ter bevordering van duurzaamheid en gezondheid met gebruik van innovatieve technologieën.

Ook dachten ze na over de toekomst van voedsel en voedselsystemen en ontwikkelden ze slimme oplossingen voor bestaande en toekomstige consumentbehoeften. Dit deden ze veelal in samenspel met bedrijven uit de sector of maakten daar hun eigen onderneming van.

Lees meer bij HAS Hogeschool


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven