Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cerescon wint Inspiratie & Innovatie Award 2020

De Brabantse hightech scale-up Cerescon nam op 30 januari 2020 de Inspiratie & Innovatie Award in ontvangst voor haar Sparter, de  selectieve oogstrobot voor witte asperges. De prijs werd uitgereikt door Microcentrum, een kennis- en netwerkorganisatie uit de Brainport regio die technische bedrijven in de maakindustrie ondersteunt.


Cerescon is winnaar van de Inspiratie & Innovatie Award 2020

Sparter
Afgelopen november presenteerde Cerescon haar nieuwe 1-rijige zelfrijdende versie van Sparter op de EXPO SE 2019 in Karlsruhe. Deze oogstrobot kan tot 30 hectare per seizoen oogsten en vervangt ongeveer 25 handstekers. Het unieke van Sparter is de ondergrondse detectie waardoor je naast 50% oogstkosten reductie ook méér en betere kwaliteit asperges oogst. Bij de 1-rijige zelftrekkende Sparter zijn tractor en chauffeur overbodig geworden. De machine is voorzien van rupsbanden en kan autonoom door de rijen rijden. Door de compacte afmetingen kan er op kleinere velden geoogst worden met standaard kopakkers en kan de machine gemakkelijk over de weg vervoerd worden met een trailer. Een teler kan Sparter in 2 tot 4 jaar terug verdienen.

Oogstseizoen 2020
Cerescon zal komend aspergeseizoen gebruiken om de nieuwe 1-rijige oogstrobot uitvoerig te demonstreren op diverse velden in binnen- en buitenland. In 2021 moeten meerdere exemplaren uit de 0-serie in de praktijk actief zijn. In 5 jaar tijd wil Cerescon groeien naar 150 machines per jaar. In Nederland verkoopt Cerescon direct, in het buitenland via dealers die ook de service zullen verlenen.

Inspiratie & Innovatie Award
Het High Tech Platform van Mikrocentrum bestaat uit een collectief van 600 bedrijven uit de technische maakindustrie. De jury van de Inspiratie & Innovatie Award, bestaande uit voorzitter Egbert-Jan Sol (TNO, Radboud Universiteit), Fred van Houten (Universiteit Twente), Geert Jakobs (VDL Enabling Technologies Group), Henk Tappel (Bronkhorst High-Tech), Mark Hendrikse (NTS Group), Ron Kok (voormalig OTB-Group) en Geert Hellings (Mikrocentrum), selecteerde voorafgaand aan het evenement uit alle inzendingen 10 bedrijven. De daaruit geselecteerde top 4 bedrijven mochten hun innovatie pitchen en streden zo mee naar de Award. Na de pitches koos het aanwezige publiek de Sparter van Cerescon als winnaar. Cerescon ontving naast de award een cheque ter waarde van €2.000,- en voor €3.000,- bij Mikrocentrum te besteden vouchers.

Bron: Cerescon


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven