Ellen van Kester, Horticola Guadalfeo:

"Vlotte tomatenafzet; wel minder transport beschikbaar"

Tholen - De Spaanse tomatenproducties zijn erg onregelmatig door de weersomstandigheden. Dat vertelt Ellen van Kester van Horticola Guadalfeo uit Motril. "We hebben een koude periode in november gehad met aardig wat regen. Weliswaar minder dan in Murcia, maar dit heeft wel de producties aanzienlijk omlaag gebracht. De komende weken zullen we waarschijnlijk weer naar gewone aantallen gaan, maar in Spanje weet je het eigenlijk nooit. Door weersomstandigheden kan alles erg snel veranderen. Het blijft hier lastig om een goede prognose te maken."


Ellen van Kester

"De vraag is voor bepaalde producten goed, vooral de fijne cherrytros in verschillende variëteiten en de cherrypruimtomaten. Het prijsniveau voor deze producten is nu goed, maar is vrij lang laag geweest. Doordat er nu geen grote producties zijn en vooral Engeland veel product laadt, loopt nu alles goed weg. Het is afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren met de vraag."


Bedrijfspand Gauadalfeo

Over het algemeen zijn er volgens de Nederlandse verkoopleider van het Spaanse familiebedrijf veel kwaliteitsproblemen geweest met vooral de kleinere tomaatjes. "Er zijn veel tomaten gescheurd door de koude weersomstandigheden en vooral de regen in november heeft problemen gegeven. Dit probleem lijkt nu over te zijn. Een probleem dat wel steeds groter wordt, is het transport. Er zijn minder auto's beschikbaar, omdat er niet voldoende retourvrachten zijn. De auto's blijven langer in het 'noorden' leegstaan, voordat ze terugvracht hebben."

Voor meer informatie:
Ellen van Kester
Horticola Guadalfeo
Ctra. Celulosa Km.199
18600 Motril
Tel: 958 60 23 04
Fax: 958 82 49 26
ellen@hguadalfeo.com
www.hguadalfeo.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.