Willy Athanase, Magistange:

“Ons platform voor de verssecor is uniek in Europa”

Het Franse Magistange is gespecialiseerd in de teelt van fruit, bestemd voor de industrie. Het jonge bedrijf koopt en verhandelt dit overal in Europa. Onlangs heeft Magistange het versfruitplatform 'Food for Industry' opgezet. Hierop kunnen klanten alle beschikbare voorraden inzien. Volgens Willy Athanase, CEO van het bedrijf en voormalig fabrikant, is dit platform uniek binnen Europa.

“’Food for Industry’ is het eerste versfruitplatform voor de industrie. Werken met het versfruitplatform heeft heel wat voordelen. Ten eerste biedt het platform onze klanten inzicht in belangrijke gegevens over voorraden en prijzen en ten tweede kunnen onze leveranciers via het platform hun producten beter exporteren.” Op het platform kunnen alleen beroeps zich registreren.

Digitale transitie
Willy benadrukt dat het tijd kost om deze nieuwe werkwijze op te zetten. “Mensen zijn gewend aan een bepaalde manier van werken. Voorheen belden leveranciers ons zelf op om ons te laten weten hoeveel voorraad ze voor welke prijs hadden. Het is een echte digitale transitie, maar we weten zeker dat het ons lukt om de nieuwe werkwijze te integreren. Tegenwoordig is het van essentieel belang om te werken zoals wij dat doen.”

Biologisch fruit en fruit bedoeld voor babyvoeding
Magistange is voornamelijk gespecialiseerd in het telen van biologisch fruit en fruit dat wordt gebruikt voor babyvoeding. De belangrijkste klanten zijn verwerkingsbedrijven, fabrikanten van vruchtensappen en puree, fruitcompotes en jam.

De producten die het bedrijf zoal aanbiedt zijn abrikozen, kiwi's, pruimen, perziken, nectarines, appelen en peren. Willy geeft aan dat de situatie voor de appelen op de markt met speciale soorten erg rustig is. “Het aanbod aan biologische appelen is dit jaar erg groot en de vraag is iets zwakker. Veel bedrijven zijn al via contracten in hun behoeften voorzien. We houden ons echter nog steeds bezig met het verhandelen van producten.”

Magistange heeft een omzet van 5 miljoen euro. Biologisch fruit en fruit voor babyvoeding zijn verantwoordelijk voor 70% van de omzet. Het bedrijf is verder zowel biologisch als IFS gecertificeerd.

Dit jaar was Magistange voor het eerst als exposant aanwezig op Biofach en Fruit Logistica.  Het bedrijf ziet deze twee gelegenheden als het perfecte moment om het nieuwe versfruitplatform te presenteren. Daarnaast is het op zoek naar deskundige mensen uit een flink aantal verschillende landen.

Voor meer informatie:
Willy Athanase
Magistange

Mobiele telefoon: + 33 6 25 79 23 03
Vaste telefoon: + 33 5 81 73 00 12
willy.athanase@magistange.com  
https://fruitforindustry.eu 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven