Nu ook Colombiaanse Hass-avocado’s naar Argentinië en Nederland

Nederland en Argentinië zijn twee nieuwe bestemmingen voor de Colombiaanse Hass-avocado’s die geteeld worden in het westen en noorden van het land. Er kwam groen licht voor de export nadat er werd voldaan aan de fytosanitaire normen van elk van beide landen.

Onlangs bereikte een container Colombiaanse Hass-avocado’s de haven van Rotterdam via een intermodale logistieke operatie, gezamenlijk uitgevoerd door Maersk, Broom Group en OPL. De container vertrok uit Armero, een dorp in het departement Tolima. Deze door-to-door service is zeer geschikt voor de export van avocado’s in bulk (zie AGF.nl van 31/01/20).

De zending naar Nederland bestond uit 65 ton Hass-avocado’s en werd verzorgd door het afzet- en exportbedrijf Westfalia Fruit Colombia S.A.S. Binnenkort wordt door hetzelfde bedrijf een bijkomende 23 ton verzonden ter vervollediging van de bestelling.

De export naar de Argentijnse markt is onderdeel van een programma dat het Colombiaanse Land- en Tuinbouwinstituut (ICA), geleid door Deyanira Barrero, heeft uitgevoerd in samenwerking met telers van de gemeenten Sonsón, Urrao en San Vicente, in het departement Antioquia. Het is de eerste kennismaking van de Argentijnse markt met de kwaliteitsvolle Colombiaanse avocado’s.

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven