Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit-Group ziet zachtfruithandel groeien

"Verkoop zachtfruit niet zo eenvoudig als appelverkoop"

Aangezien de prijzen voor blauwe bessen in Polen de afgelopen jaren zijn gedaald, is de consumptie gestegen. Met de huidige situatie op de appelmarkt in het achterhoofd brengt dit sommige appeltelers ertoe te besluiten over te gaan op de teelt van blauwe bessen.

De huidige appelvoorraden in Polen missen volgens Emilia Lewandowska van de Fruit-Group een aantal variëteiten. "We hopen dat het gebrek aan variëteiten iets van dit moment is en dat de situatie snel zal verbeteren. De prijzen zijn ook iets gestegen", legt ze uit. Net als veel andere appeltelers is Fruit-Group op zoek naar alternatieven, want de appelseizoenen zijn de afgelopen twee jaar verre van ideaal geweest. "Als bedrijf hopen we dit seizoen een hogere afzet van zachtfruit te realiseren. Het aantal blauwe bessenplantages in Polen neemt elk jaar toe. Sommige appeltelers gaan zelfs zover dat ze een deel van hun appelplantages verwijderen om ruimte te creëren voor nieuwe blauwe bessenplantages."

De consumptie van blauwe bessen stijgt in Polen, omdat de mensen meer geld te besteden hebben. Tegelijkertijd zijn blauwe bessen iets goedkoper geworden, waardoor de Fruit-Group de kans krijgt om voet aan de grond te krijgen op deze markt: "Op dit moment richten we ons op onze lokale markt, maar we werken wel al samen met Poolse ketens en hebben intussen enige export van blauwe bessen gedaan. Ten opzichte van de omzet van de afgelopen twee jaar hebben we die in het afgelopen seizoen verdubbeld. We zijn nog relatief nieuw op deze markt, want voor 2015 werkten we alleen met steenfruit zoals pruimen, zoete kersen en zure kersen. In de afgelopen vier seizoenen hebben we ons aanbod uitgebreid naar blauwe bessen, zwarte bessen, rode bessen, kruisbessen, frambozen en bramen," zegt Lewandowska.

De focus lag de afgelopen jaren op het opdoen van ervaring op de lokale markt en het exporteren van de eerste kleine volumes naar Duitsland. "De verkoop van zachtfruit is niet zo eenvoudig als die van appels. Daarom hebben we geen verwachtingen voor de export. We richten ons vooral op de lokale markt. De export zal natuurlijk jaar na jaar groeien, maar in welke hoeveelheden is moeilijk te zeggen. We zijn een verantwoordelijk bedrijf en daarom doen we het stap voor stap en willen we er zeker van zijn dat het product geschikt is voor onze klanten. We willen een hogere afzet van zachtfruit realiseren en de huidige verkoop van appels handhaven. We willen een goede service houden voor onze klanten en voldoen aan de eisen van onze klanten", concludeert Lewandowska.

De Fruit-Group neemt deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Ze zijn te vinden in de CityCube Hall B, stand D-09.

Voor meer informatie:
Emilia Lewandowska
Fruit-Group Sp. z o.o.
Dąbrówka Stara 20
05-620 Błędów
+48 320 20 28
biuro@fruitgroup.pl

Publicatiedatum: