Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bos en Lommer wil goedkope én biologische groenten

Tholen - Leefbaarheid in zwakke wijken gaat steeds verder achteruit, waarschuwt corporatiekoepel Aedes deze week. Het plan van het Amsterdamse stadsdeel West om in een van grootste achterstandswijken Bos en Lommer een luxe markt te plaatsen valt daar bij bewoners niet in goede aarde. Ze willen juist een markt met én goedkope groenten én biologische.

De afgelopen jaren kachelde de bezettingsgraad van de markt op het Bos en Lommerplein achteruit, nog slechts 19 marktkooplui houden het vol op het plein. De gemeente wil de markt nu opheffen en er over een enkele jaren een luxe markt voor terugplaatsen passend bij “de snel veranderende bevolkingssamenstelling.” AGF-handelaar Leo Hessing is volgens Het Parool witheet: “Wij hebben dit plein nooit gewild, maar we moesten en zouden hier gaan staan. Waar halen ze nu de gore moed vandaan om ons weg te sturen?”

Grofvuil
De buurt,  winkeliers en overgebleven marktkooplui hebben echter de moed nog niet opgegeven Via een petitie willen ze het stadsbestuur op andere gedachten brengen. “Zet de huidige marktkooplui niet bij het grofvuil, maar gebruik ze als vertrekpunt om het aanbod van de markt uit te breiden, want we willen hoofddoekjes én kaas, loempia’s én noten, gordijnen én fournituren, schoenen van twee euro én handgemaakte fashion, goedkope groente én biologische.”

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven