EU zet in op bio-economie om doelstellingen Green Deal te realiseren

De bio-economische strategie van de EU werd acht jaar geleden geïntroduceerd om Europa minder afhankelijk van olie te maken.

De Europese Commissie en EU-partners willen het concept van bio-economie gebruiken als middel om politieke prioriteiten te implementeren die ten grondslag liggen aan het nieuwe landbouwbeleid van de EU, zo bericht het netwerk EURACTIV.com, dat zich bezighoudt met circulaire economie. 

Onlangs nog zei Janusz Wojciechowski, EU-commissaris voor de Landbouw, tijdens een bijeenkomst in Zagreb, dat de bio-economie een geweldig kans biedt om de Europese landbouwsector een sleutelrol te laten vervullen in het slagen van het Green Deal van de EU. De commissaris benadrukte de noodzaak van een multisectorale en samenhangende strategie op wereldwijde schaal maar ook op territoriaal niveau. 

Bio-economie maakt ook expliciet onderdeel uit van de negen doelstellingen van de EU. Door middel van strategische plannen op landelijk niveau, die zijn opgenomen in een voorstel voor een nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid (CAP) binnen de EU, zullen alle lidstaten hun plannen moeten omschrijven voor het verwezenlijken van deze negen doelstellingen, waaronder de bevordering van de bio-economie door gebruik te maken van de middelen die CAP hiertoe biedt. 

Hernieuwde belangstelling
De bio-economische strategie werd in oktober van 2018 nieuw leven ingeblazen na twee congressen over dit onderwerp. Een derde top staat voor april van dit jaar gepland.  

 

Bron: efeagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven