Rene Tiggelman (Javala): "Wat wordt impact van problemen in China?"

Veel onzekerheden en weinig vraag op uienmarkt

Tholen - Op de uienmarkt is het een stuk rustiger geworden nu de export naar Afrika grotendeels gedaan is. "Er gaan nog wel wat kleinere bestellingen voor Afrika, maar dat levert de verpakkers onvoldoende werk op. De export naar het Verre Oosten loopt nog wel redelijk, maar van Europa moeten we het op het moment niet hebben", constateert Rene Tiggelman van Handelsmaatschappij van Langevelde uit Kruiningen.

"Hoe de markt verder zal verlopen, is niet duidelijk op het moment. Er hangen veel onzekerheden boven de markt. Wat gaat Brazilië doen? en wat wordt de impact van de problemen in China. Als China niet meer exporteert, zou dat kansen kunnen bieden voor de export van de Hollandse uien. Zulke meevallertjes hebben we wel nodig op het moment", aldus de exporteur. "De laatste jaren moeten we het toch hebben van de eerste helft van het seizoen. Vroeger was dat andersom, maar sinds de export naar Rusland is weggevallen is dat de realiteit."

De prijs is vorige week wat gestart naar een niveau rond de 16 cent voor de middelsortering en 18/19 cent voor de grove uien. "Toch een stukje lager dan twee weken terug, maar de boer is niet zo happig om de uien nu te verkopen", vertelt Rene. Kwalitatief zijn er volgens hem voldoende goede uien te krijgen.

Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
rene@javala.nl 
www.javala.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven