Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Vogel, AGF Direct:

"Voldoende aanbod bloemkool op de markt"

Tholen - Er is voldoende aanbod van bloemkool op de markt. "Twee, drie weken geleden stond alles even stil vanwege de weersomstandigheden in Spanje en was de bloemkool brandduur, maar voor de langere termijn zijn er geen tekorten ontstaan. Momenteel hebben we te maken met zuinige prijzen", zegt Robert Vogel van AGF Direct.

"Prijzen liggen voor de Franse bloemkool op een niveau tussen de 5,50 en 6 euro in houten kratten. De prijs van de Spaanse bloemkool zit daar traditiegetrouw iets boven", vertelt Robert. "Voor de komende twee weken verwacht ik dat er bloemkool voldoende op de markt blijft, zeker in een beursweek zal de vraag niet opleven."

"Maar daarna kan er van alles gebeuren. Niets is zo grillig als bloemkool en met een actie kan de hele wereld weer op zijn kop staan", aldus Robert, die de bloemkool hoofdzakelijk uit Spanje betrekt, bij tekorten aangevuld met Franse bloemkool. "Over het importseizoen tot dusver zijn we redelijk tevreden. Het is niet makkelijk geweest, maar we mogen niet klagen."

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
Tel: 085 30 32 633
Mob: 06 38 19 19 90
robert@agfdirect.nl 
www.agfdirect.nl