Kartonnen AGF-verpakking van lokaal geteeld Olifantsgras

Vanaf woensdag 5 februari staat Argos op de Fruit Logistica beurs in Berlijn. "Alles staat dit jaar in het teken van duurzame verpakkingen. Dit jaar lanceren zij onder andere de eerste echt duurzame kartonnen AGF-verpakking, met lokaal geteeld Olifantsgras."

Duurzaamheid en de verpakkingsindustrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Bij Argos zijn we continu op zoek naar duurzame alternatieven voor bestaande verpakkingsmaterialen”, aldus Patrick van Oosten, commercieel directeur bij Argos Packaging. “Bij Argos Packaging blijven wij continu ons assortiment van duurzame innovatie verpakkingen uitbreiden”

Vibers by Argos
Vibers produceert aan de hand van Olifantsgras onder andere papier en karton. Samen met Vibers is Argos de samenwerking aangegaan voor een duurzaam kartonnen tomatenbakje, welke vanaf mei 2020 in diverse winkels ligt.

Vibers is gemaakt met Olifantsgras dat groeit op Hollandse bodem. Het heeft geen bestrijdingsmiddelen, irrigatie of mest nodig en neemt wel 4x meer CO2 op dan een vergelijkbaar perceel met bomen. Ook de productie vindt plaats in Nederland waardoor Vibers de lokale maakindustrie een nieuwe impuls geeft en zij transport uit verre landen voorkomen. “Samen met de klant kijken wij ten allen tijden naar de beste klantoplossing”, aldus Roy van de Heuvel, Accountmanager bij Argos Packaging.

"Waarom Vibers papier en karton?

  • Een Hollands product van premium kwaliteit.
  • Aanwijsbare oorsprong van zowel het Olifantsgras als het FSC pulp uit beheerde bossen.
  • Geen chemische bewerkingen.
  • Gereduceerd energie- en watergebruik bij de productie van het papier.
  • Door de langere vezels is Vibers papier sterk.
  • Vibers papier en karton is prima te verwerken, te bedrukken en printen."

Groenten en fruit snacken uit een kartonnen beker
Naast de samenwerking met Vibers zorgt Argos voor vernieuwing op het gebied van snackbekers. Deze nieuwe snackbeker bestaat voor tachtig procent uit karton en is dus een duurzaam alternatief voor de standaard PET uitvoering. “De groenten en fruit snackbeker kennen we allemaal”, Aldus Marco Romeyn, inkoopmanager bij Argos Packaging. “Alleen de toepassing is in deze kartonnen beker iets nieuws. Hiermee zijn we weer een stapje verder in het verduurzamen van onze verpakkingen. Daarbij kan de verpakking volledig bedrukt worden naar de wensen van de klant.”

Fruit Logistica
De focus op duurzame verpakkingen trekt Argos dit jaar door in de stand op de Fruit Logistica. Dit met behulp van groentinten en blauwtinten, het positioneren van karton, biobased oplossingen, CO2 reducerende toepassingen en milieuvriendelijke verpakkingen. Daarnaast laat Argos zien dat het meer kan dan alleen het leveren van verpakkingen. Het kan klanten in het hele proces begeleiden en beschikt zelfs over een eigen productiefaciliteit met een machinepark in eigen beheer.

Argos is aanwezig op de Fruit Logistica en staat in Hall 3.2/D-16

Voor meer informatie:
Argos
Aartsdijkweg 35
2676 LE Maasdijk
+31 174 - 630011  
info@argos.nu   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven