Machinebouwer Upmann presenteert nieuwe oplossingen in Berlijn

"Groeiende vraag naar sterk geautomatiseerde totaaloplossingen voor de verpakkingssector"

Binnen de hedendaagse AGF-sector is en behoefte aan een hoge mate van automatisering en hoogwaardige processen voor het duurzaam verpakken van groenten en fruit. Het internationale opererende bedrijf Upmann Verpackungsmaschinen heeft tijdens de Fruit Logistica in Berlijn drie nieuwe automatiseringsoplossingen gepresenteerd, vertelt Oliver Werner, salesmanager Duitsland. 

De Upmatic Type 4404

Machine voor kleine verpakkingen 
Als eerste zal het bedrijf een nieuwe machine voor het vullen van papieren zakken presenteren, de Upmatic 4404, die bedoeld is voor kleine verpakkingen. Met deze volledig automatische machine kunnen knoflook, uien, etc. in duurzame papieren zakken worden verpakt variërend van 250 gram tot 4 kilo. Bij een verpakking van 1,5 kilo aardappelen bereikt de lijn een snelheid tot wel 22 cycli per minuut. De papieren zakken worden gesloten door middel van stiksels of lassen, al naar gelang de voorkeur van de gebruiker. 

 

Volautomatische machine voor het invoegen van flexibele verpakkingen
De toonaangevende machinefabrikant zal ook de Upmatic 4080 demonstreren. Deze volledig automatische inpakmachine (robot) is geschikt voor het invoegen van flexibele verpakkingen, waaronder papieren zakken, in mesh dozen, IFCO-kratten of dozen. 

De Upmatic 4080 FA

Individuele producten in flowpacks
Het uitgebreide aanbod aan machines wordt afgesloten met de FlowPack-GNA, type MOBULA, een flowpack-verpakkingslijn van de Italiaanse leveranciers GNA, die in Duitsland exclusief wordt vertegenwoordigd door Upmann. "Dit is een sterk geautomatiseerde verpakkingslijn die individuele producten in flowpacks verpakt, met of zonder schalen. Dit proces heeft een cyclussnelheid van zo'n 60 tot 80 verpakkingen per minuut, afhankelijk van het invoersysteem en het product."


Flow Pack-GNA -Type MOBULA 

Sterke vraag naar optische sorteerlijnen
Optische sortering is een belangrijk ontwikkelingsgebied in de groenten- en aardappelsector. Upmann Verpackungsmaschinen speelt ook op deze trend in, legt Werner uit. "We vertegenwoordigen het bedrijf Visar Sorting op de Duitse markt en met hun optische sorteerlijnen kunnen wij beantwoorden aan de behoeften van kleinschalige teeltbedrijven met een areaal van zo'n 25 hectare, die niet langer personeel voor de verwerking en het sorteren in dienst hebben."

Automatisering, projectplanning en hoogbouwmagazijnen
Automatisering is één van de voornaamste aandachtsgebieden van het bedrijf, zegt Werner. De machinefabrikant heeft zich op dit vlak de laatste jaren sterk ontwikkeld. "We onderscheiden ons op de markt door onze volautomatische en maatwerk projectplanning. We hebben alleen al voor de projectplanning vijf ingenieurs in dienst. Daarbij hebben we ook nog eens vijf ingenieurs in dienst voor de optimalisering van bestaande oplossingen en de ontwikkeling van nieuwe projecten," vervolgt Werner.

De belangrijkste klanten voor het in Rheine gevestigde bedrijf zijn verpakkers in de aardappel- en uiensector, zoals Agropa, Helma, Kuhn, Solanum, Hatzl, RV Beindersheim etc. "In onder meer Duitsland, Oostenrijk en Denemarken hebben we diverse hoogbouwmagazijnen gerealiseerd. Met deze systemen wordt de continuïteit van het sorteerproces verbeterd. Men wil steeds kleinere hoeveelheden verpakken maar eerdere oplossingen vergden teveel ruimte. We zien dan ook een duidelijke toename van de vraag naar hoogbouwpalletmagazijnen en volautomatische totaaloplossingen." 

 Oliver Werner op de Potato Europe vakbeurs in 2018

Bezoek de stand van het bedrijf tijdens de vakbeurs Fruit Logistica: Hall 3.1 Stand A-03

Voor meer informatie:
Upmann Verpackungsmaschinen LLC
Oliver Werner
Burgsteinfurter Damm 185
D-48432 Rheine-Mesum
Tel: +49 (0)5975/9281-43
Fax: +49 (0)5975/9281-10
e-mail: oliver.werner@upmann.de 
Internet: http://www.upmann.de 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven