Italiaanse kastanjes nu ook als snack

"De Prontarroste zijn een innovatief voorstel met betrekking tot verse ‘ready to roast’ kastanjes. Ze bieden een extra service aan de consument want ze zijn lang houdbaar, niet onderhevig aan aanzienlijk fysiologisch gewichtsverlies en voldoen aan alle voedselveiligheidsvoorschriften." Dit is zegt Pasquale Covino, kwaliteitsmanager van het Italiaanse M.G.M. Srl.

"Het zijn verse, gladde met laser geëtste kastanjes, klaar om in de oven te worden gebakken. De innovatieve verpakking, een praktische plastic zak voorzien van een sluiting zorgt voor een houdbaarheid van ongeveer 3 maanden. Het gewichtsverlies daarentegen is ongeveer 2%, vergeleken met de 10-20% van traditionele verse kastanjes ."

"De kastanjes vertegenwoordigen een gewas van hoge kwaliteit dat in de loop van de tijd ongewijzigd blijft en voldoet aan de behoeften van de consument van nu, namelijk kant-en-klare, verse groenten en fruit.”

M.G.M. verwerkt haar gewassen in twee eigen faciliteiten, respectievelijk in Italië en Portugal, waar de kastanjes worden geoogst en verwerkt.

"Een ander product dat aansluit bij de gewoonten van de consument zijn de kastanjesnacks. Ze zijn gezond, bevatten geen conserveringsmiddel of toegevoegde suikers. We bieden ze in 3 verpakkingen, van 30, 100 en 250 gram."

"De snacks zijn heerlijk, voldoen aan de voedselveiligheidseisen en zijn klaar voor gebruik, omdat ze direct na het openen kunnen worden gegeten of, voor degenen die dat wensen, ongeveer 10 minuten in de oven kunnen worden verwarmd."

"De kastanjes worden geschild en vervolgens worden ze individueel snel ingevroren.”

"Onze kastanjes worden afgezet onder het merk veganok en veganok excellence en er is ook de biologische lijn."

"De belangrijkste bestemmingsmarkten zijn de detailhandel in Noord-Europa, Noord-Amerika en de Verenigde Arabische Emiraten. We willen echter onze aanwezigheid in Italiaanse supermarkten uitbreiden. Met het oog op de toekomst willen we ons richten op de  snacks en ervoor zorgen dat Prontarroste meer bekendheid krijgt. We zijn aanwezig tijdens Fruit Logistica in Hal 6.2, in de Italian Fruit Village."

Voor meer informatie:
M.G.M. S.r.l 
Via San Pietro, Zona Industriale ASI 
83012 - Cervinara (AV) - Italy
Tel: (+39) 0824 844791
Email: info@marchese1949.com
Web: www.marchese1949.com 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven