NASA gaat chilipepers in de ruimte kweken

In het kader van de ontwikkeling van gewassen ter ondersteuning van verre ruimtereizen zal de NASA in 2020 in het internationale ruimtestation ISS New Mexico-chilipepers gaan verbouwen.

Matthew Romeyn, NASA Science Expert on Space Crop Production, legt uit dat ze in 2017, na getoonde interesse van de bemanning, begonnen zijn met het selecteren van de beste chilipepers om naar de ruimte te sturen.

"Er is veel veldwerk nodig om gewassen te screenen en voor te bereiden op de ruimte, dus we hebben veel onderzoek gedaan in 2018-2019. In het najaar van 2019 kregen we bericht van het ISS-programmabureau dat ze ervoor wilden gaan om chilipeper in de ruimte te krijgen en dat ze zich verheugden op de eerste technische demonstratie," zegt Romeyn.

Na een vergelijk tussen verschillende andere soorten pepers werd de New Mexico-peper om diverse redenen goedgekeurd. Een van die redenen was de gewenste smaak in het vroege rijpproces, wat essentieel is in een klein teeltgebied op het ruimtevaartuig. Een andere belangrijke factor is de veerkracht van de plant. Waterbeheersing blijkt een groot obstakel te zijn in de microzwaartekracht, maar de New Mexico-chilipeper kan goed tegen droogte en weet de smaak daarbij ook te verbeteren, wat een groot pluspunt is."

Reagan Davis, eerstejaars op de New Mexico State University, was aangenaam verrast toen hij hoorde dat NASA de New Mexico-chilipeper had gekozen om op het ruimtestation te telen: "Ik denk dat het een goede zaak is voor New Mexico, het zet ons op de kaart, het toont ook dat New Mexico dé plek is voor chilipepers en dat is echt goed nieuws," zegt Davis. "Er is niet veel water in de ruimte en het feit dat onze chilipepers onder die omstandigheden in de ruimte kunnen groeien, is toch geweldig."

Bron: nmsuroundup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven