Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
South African Table Grape Industry - derde oogstraming voor het seizoen 2019/2020

Hex River 2 mln minder dozen, andere regio's volumes omhoog

De South African Table Grape Industry (SATI) publiceerde de derde oogstraming voor het seizoen 2019/2020 met een raming van 59,6 mln tot 64,7 mln dozen (4,5 kg equivalent), voornamelijk veroorzaakt door lagere volumes uit de regio van de Hex River na de regen van twee weken geleden (week 3). Het effect van de regen op de cultivars van het middenseizoen van de Hex River regio is ook duidelijk geworden.

Voor deze regio wordt een volumereductie van ongeveer 2 mln dozen verwacht. Crimson Seedless, de voornaamste cultivar in de Hex River regio, ontsnapt aan het nadelige effect van de regen en belooft goede volumes, kleur en kwaliteit en moet in principe nog worden verpakt.

Het voordeel van de geografische diversiteit van de 5 regio's met druiventeelt in Zuid-Afrika blijkt eens te meer uit de prestaties van de Orange River en de Olifants River, die al de ondergrens van de 2e oogstraming hebben bereikt, en de Berg River, waar de 3e oogstraming naar boven is bijgesteld. Dit ondersteunt in grote mate de totale volumes.


Klik hier voor een grotere afbeelding.

De noordelijke provincies en de regio's van de Oranje River zijn bijna klaar met inpakken, terwijl de regio's van de Olifants River, de Berg River en de Hex River nog een lange weg te gaan hebben. In de Berg River regio, die niet werd beïnvloed door de regen, is het oogsten onder ideale omstandigheden met een goede kwaliteit druiven volbracht. Ook de maat van de druiven is goed.

Volgens Willem Bestbier, Chief Executive Officer van SATI, blijven de Zuid-Afrikaanse druiventelers zich richten op kwaliteit en service aan de internationale markten, ongeacht de onvoorspelbaarheid van Moeder Natuur.

"Samen met de telers in de regio van de Olifants River zijn we dankbaar dat de teelt van druiven in deze regio zich zo goed heeft hersteld na de recente droogte, dat ze de eerste oogstraming lijkt te overtreffen.

Voor meer informatie:
Willem Bestbier
SATI 
Tel: +27 (0) 21 863 0366

Publicatiedatum: