Record fruitoverslag bij de containerterminal van Kaapstad

Transnet Port Terminals brak een record met het laden van 1665 koelcontainers aan boord van het schip Santa Clara, eigendom van Maersk, met Zuid-Afrikaanse druiven, blauwe bessen en pruimen die bestemd zijn voor Europa.

Een team van Cape Town Container Terminal (CTCT) heeft het afgelopen weekend een nieuw record van 1200 reefers behaald.

Waarnemend terminalmanager Oscar Bochards: "Het koelseizoen loopt van oktober tot april en is gevoelig maar zeer waardevol voor de economie van het land - en we zijn trots op de maatregelen die we hebben genomen om ervoor te zorgen dat het fruit binnen schema wordt verplaatst."

Hij voegde eraan toe dat het nieuwe record bemoedigend was voor het team doordat de recente prestaties met het schip een verbetering van 63% vertoonden.

"Ongunstige weersomstandigheden, waaronder sterke wind, hadden ons negatief kunnen beïnvloeden, maar het team en de samenwerking met de klant hebben ons een winnende combinatie opgeleverd."

Jaarlijks verplaatst de terminal meer dan 180.000 reefers met een geconstateerde toename van 615 koelcontainers per dag dit seizoen ten opzichte van de 395 van vorig seizoen. De tuinbouw blijft een belangrijke sector voor Zuid-Afrika en wordt gestimuleerd door overheidsinitiatieven om telers, zowel gevestigde als opkomende, in het hele land te laten groeien en zich te laten ontwikkelen.

Transnet Acting Group Executive Mohammed Mahomedy: "Dit is in overeenstemming met onze groeistrategie en ons doel om de kosten van het zakendoen in Zuid-Afrika te verlagen."

Hij voegde eraan toe: "Dit is een enorme bijdrage aan onze economie en wordt mogelijk gemaakt door het teamwerk door de benadering van de klant en in het bijzonder door onze telers tijdens het druivenseizoen. En door onze samenwerking met belangrijke partners zoals Maersk".

Voor meer informatie:
Nompumelelo Kunene
Transnet
Email: Nompumelelo.kunene2@transnet.net 
www.transnet.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven