Edwin Vonk, Banken Champignons

"Pulled Mushroom speelt in op de vraag naar plantaardige vleesvervangers"

Banken Champignons introduceert Pulled Mushroom in het huidige aanbod vleesvervangers. De Pulled Mushroom is namelijk gemaakt van 100% oesterzwammen en speelt in op de groeiende vraag naar pure plantaardige vleesvervangers. "Het bereidingsproces zorgt voor een échte ‘’pulled-smaakbeleving’", aldus het bedrijf. 

"Dat de paddenstoel een opmars maakt binnen de vega(n) scene is een feit. Steeds meer exotische paddenstoelsoorten weten hun weg te vinden naar het bord van de consument. Een positieve ontwikkeling omdat de milieuvoetafdruk van de paddenstoel vele malen kleiner is dan dat van dierlijke producten. Banken Champignons zag deze ontwikkeling als een uitgesproken kans om hun nieuwste paddenstoel innovatie te introduceren binnen de vega(n)markt", aldus Edwin Vonk marketingmanager bij Banken Champignons.

Low & Slow
De oesterzwammen in de Pulled Mushroom zijn gekruid, gerookt en bereid volgens het low & slow principe op écht appelhout. Door het unieke bereidingsproces ontstaat er tijdens het pullen een draadjesstructuur die veel weg heeft van Pulled Pork. Bijzonder, aangezien er alleen oesterzwammen en kruiden benodigd zijn om de 100% plantaardige Pulled Mushroom te creëren. Daarnaast mag het product de claim ‘’bron van eiwitten’’ voeren. Bovendien krijgt de consument bij één portie Pulled Mushroom al 100g groenten binnen.

Instagrammable
"Door de heldere kleuren, vormen en illustraties valt de verpakking direct op in het koelschap van de vegetarische/veganistische producten. Er is gekozen om de uitstraling eigentijds te maken waarmee ook jongere doelgroepen aangesproken worden. We hopen iedereen te inspireren en te motiveren met nieuwe paddenstoel bereidingstechnieken die rechtstreeks op Instagram gedeeld kunnen worden,’’ aldus Edward Vonk, marketingmanager bij Banken Champignons.

Voor meer informatie:
Banken Champignons
Tel: +31 24 3667 444
sales@bankenchampignons.com 
www.bankenchampignons.com 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven